19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIȘTII ÎȘI PROMOVEAZĂ MESERIA ÎN LICEE

Pentru unii a fi poliţist este un vis din copilărie, pentru alţii o simplă profesie, dar pentru majoritatea polițiștilor, această profesie este o vocaţie, o onoare manifestată prin patriotism.

În perioada 8-9 mai a.c., Liceul Teoretic Tudor Vianu și Liceul Tehnologic Ion Barbu, din municipiul Giurgiu au fost vizitate de echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, care le-au vorbit tinerilor despre profesia de poliţist și despre ce presupune exercitarea acesteia.

Echipele care au interacționat cu tinerii liceeni giurgiuveni au fost formate din poliţişti din cadrul structurilor de prevenire, rutier, siguranță școlară, ordine publică, criminalistică, resurse umane și pregătire profesională.

Elevilor li s-au prezentat mai multe linii de muncă, polițiștii vorbind despre activitățile diverse pe care ei le desfășoară, despre drepturi și obligații, dar și despre condițiile necesare admiterii în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Activități de promovare a profesiei de polițist sunt desfășurate constant de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și sunt menite să arate tinerilor liceeni de ce să aleagă această meserie, aspecte, care sunt mai puțin știute, prin însăși natura profesiei.

Totodată, polițiștii giurgiuveni prezenți în școli le-au oferit detalii tinerilor despre unele aspecte practice ale meseriei de polițist, dezvăluindu-le din tainele profesiei, fiecare în funcție de specificul structurii în care își desfășoară activitatea.

Subiectul a fost unul de interes pentru liceeni, care și-au manifestat deschiderea și curiozitatea pentru a afla ce presupune meseria de polițist, fiind atrași de provocările și de specificul acesteia.

De asemenea, aceștia au fost sfătuiți, de către polițiștii de la prevenirea criminalității, despre cum să se ferească de pericole, astfel încât să nu devină victime sau autori ai unor infracțiuni.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER