4 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

POLUAREA DIN BOLINTIN, ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR. CONTROALE COMUNE POLIȚIE-GARDA DE MEDIU

La data de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Bolintin Vale, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, în colaborare cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au desfășurat, în orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu o acțiune preventivă, pentru diminuarea faptelor antisociale săvârșite în domeniul protecției mediului.

Scopul acțiunii a constat în identificarea persoanelor care transportă deșeuri menajere, prevenirea incendierilor de materiale reciclabile, precum și prevenirea poluării aerului.

În cadrul activităților desfășurate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.610 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, 4 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Au fost legitimate 93 de persoane,  controlate 67 de autovehicule de transport marfă și persoane.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, având în vedere faptul că acest fenomen are implicații deosebite asupra mediului înconjurător!

IPJ GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER