6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

POȘTA ROMÂNĂ ANUNȚĂ CĂ PENSIILE VIN MAI TÂRZIU ÎN IANUARIE

Poșta Română a anunțat într-un comunicat că banii vor fi virați în conturile instituției începând cu 4 ianuarie, ceea ce înseamnă că distribuirea pensiilor va începe pe data de 6 ianuarie, cu două zile mai târziu decât normal, relatează Agerpres.

Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate, anunță instituția.

La fiecare început de an, „partenerii de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile. În aceste condiții, transformarea acestor drepturi în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile.”, explică Poșta Română.

Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 6 ianuarie.

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

  • la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;
  • la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022

„Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului. Este o situație excepțională”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

www.libertatea.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER