18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PREFECTURA GIURGIU – DREPT LA REPLICĂ

În virtutea unei corecte informări a opiniei publice în legatură cu articolul apărut în cuprinsul publicaţiei dvs. la data de 31.05.2022, care conţine informaţii ce aduc atingere imaginii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu și, implicit, Instituției Prefectului – județul Giurgiu, transmitem următorul drept la replică, pe care vă rugăm să îl publicaţi:

Personalul SPCRPCIV Giurgiu este constituit, conform HG 1767/2004 (art 6), din polițiști, funcționari publici și personal contractual. Aceştia asigură zilnic efectuarea a aproximativ 180 de operaţiuni de: înmatriculare a vehiculelor, transcrieri, radieri, emiterea de duplicate ale certificatelor de înmatriculare, preschimbarea permiselor de conducere româneşti şi străine, examinarea la proba teoretică şi practică pentru obţinerea permisului de conducere, înregistrarea dosarelor de examen, emiterea de autorizaţii provizorii (numere roşii).

În ceea ce priveşte termenele programărilor din cadrul SPCRPCIV Giurgiu, vi le prezentăm punctual, după cum urmează:

  • înmatriculari, transcrieri, radieri şi duplicate certificate de înmatriculare – 30 de zile;
  • autorizaţii provizorii – zilnic;
  • înregistrarea dosarelor de examen – 5 zile;
  • preschimbarea permiselor româneşti/ eliberarea unui duplicat al permisului de conducere – 6 zile;
  • preschimbarea permiselor străine – 6 zile;
  • programarea la proba practică: categoria A – 21 de zile,categoria B – 44 de zile, categoriile C şi CE – 95 de zile, categoria D – 65 de zile.

Referitor la afirmația potrivit căreia niciuna dintre mașinile de examen nu deținea poliță RCA valabilă, vă informăm că la data de 28.05.2022 s-a constatat că un ansamblu format dintr-un autocamion şi o semiremorcă şi un alt autocamion, toate aparţinând aceleaşi şcoli de şoferi, nu deţineau asigurarea obligatorie RCA. Ca atare, maşinile nu au fost folosite în cadrul examinărilor, fiind înlocuite cu altele care îndeplineau condițiile legale.

În condiţiile existenţei în cadrul SPCRPCIV Giurgiu a unui deficit de personal de 35%, conducerea Instituţiei Prefectului – judeţul Giurgiu, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – judeţul Teleorman, a organizat încă din anul 2021 (în lunile: septembrie, octombrie, noiembrie), iar în anul 2022, în luna mai, în zilele de sâmbătă, examinarea la proba practică pentru categoriile C şi CE cu sprijinul examinatorilor din cadrul SPCRPCIV Teleorman.

Acest sprijin acordat SPCRPCIV Giurgiu a fost în măsură să asigure examinarea tuturor candidaţilor înscrişi pentru obţinerea permisului de conducere.

Subliniem faptul că ocuparea funcţiilor vacante este o prioritate pentru conducerea Instituţiei Prefectului – judeţul Giurgiu, în acest sens fiind efectuate demersurile necesare organizării concursurilor.

În ceea ce priveşte pregătirea profesională a persoanei despre care se face referire în cuprinsul articolului dvs., menționăm că agentul de poliție a fost încadrat la poliţie conform prevederilor legale, absolvind studiile Şcolii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, iar la ora actuală nu mai activează în cadrul SPCRPCIV Giurgiu.

În concluzie, considerăm că informaţiile prezentate în materialul de presă la adresa căruia solicităm publicarea dreptului la replică sunt tendențioase, nedocumentate și de natură a induce în eroare cititorii. Vă stăm la dispoziție pentru orice informații pe acest subiect și vă rugăm ca ori de câte ori situația o impune să solicitați punctul de vedere al instituției noastre, potrivit regulilor/cutumelor deontologice.

 

PREFECT,

Florentina Stănculescu                                 SUBPREFECT,

                                                                         Mirel Dragoș Brăgaru

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER