3 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PREMIERĂ INEDITĂ LA TEATRUL ”TUDOR VIANU” LA FINAL DE AN

Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu are plăcerea de a anunța premiera spectacolului „Micul Prinț – Povești despre maturizare, iubire și-alte chestii profunde”, ce va avea loc pe data de 15 decembrie, la ora 11:00, la sediul acestuia din  Strada Mircea cel Batrân, Nr. 1, Giurgiu.

 Inspirat din bine-cunoscuta poveste scrisă Antoine de Saint Exupery, spectacolul aduce în scenă magia  universului „Micului Prinț” într-o adaptare inedită semnată de Laura Dumitrașcu Duică.

Este pentru prima dată când la teatrul giurgiuvean este pus în scenă un spectacol cu păpuși compuse.

Păpușile compuse sunt păpusi alcătuite dintr-un cap din spuma format cu minutiozitate și pictat,  un schelet ușor care susține costumul păpusii, în timp ce picioarele sunt ale actorului.

Deoarece costumul păpușii ține loc de corp, orice gest, stare sau atitudine sunt redate cu fidelitate deoarece sistemul de mânuire și veșmintele pot transforma chiar si cea mai fină si imperceptibila miscare in semnal optic.

 Ritmul în care păpușile sunt controlate  se stabileste in functie de ritmul respiratiei maestrului mânuitor, iar motorul care le animã este SUFLETUL actorului. Tot procesul mânuirii este încarcat de spiritualitate si misticism, păpusa nu e un simplu obiect, ea devinind o prelungire a maestrului mânuitor.

Spectacolul deschide o fuziune fascinantă între lumea teatrului tradițional și cea a păpușilor. Această abordare permite actorilor să exploreze noi modalități de exprimare și să aducă un plus de profunzime interpretării. Sincronizarea perfectă dintre cuvinte și acțiunile păpușilor va da naștere unor momente scenice memorabile și va spori impactul emoțional al spectacolului asupra audienței.

Mai multe  despre spectacol și despre arta mânuirii păpușilor compuse ne împărtășește Laura Dumitrașcu Duică  regizoarea spectacolului:

„Păpușa devine instrumentul prin care ne conectăm sufletul, vocea și mâinile.

Cu acest spectacol, dorința mea este să transmitem spectatorilor o călătorie în lumea magică a Micului Prinț, îmbinând frumusețea poveștii cu arta subtilă a păpușilor.  

Prin interpretarea actorilor și expresia delicată a păpușilor, dorim să aducem la viață nu doar cuvintele, ci și emoțiile profunde din spatele lor.

Ca regizor, aducerea tehnicilor de păpuși într-o poveste cunoscută precum „Micul Prinț” oferă oportunitatea de a reinventa și revigora universul familiar. Acest proces implică creativitatea în adaptarea poveștii, pentru a se potrivi limbajului specific al păpușilor.

Coordonarea mișcărilor păpușilor, expresiile lor și sincronizarea cu povestea originală implică atenție la detalii și o înțelegere profundă a caracterelor. În timp ce regizezi, trebuie să te gândești la cum păpușile pot comunica în mod eficient fără cuvinte și cum pot adăuga straturi de profunzime în interpretarea fiecărui personaj.

Alegerea tehnicilor de manipulare și designul păpușilor devin esențiale pentru a transmite emoții și pentru a crea o conexiune puternică între păpuși și public. Este un proces captivant care aduce o nouă dimensiune artistică și o perspectivă proaspătă asupra unei povești îndrăgite.

Spectatorii vor fi invitați să exploreze magia teatrului prin intermediul acestei interpretări unice, în care păpușile devin mesageri ai poveștii și călăuzele unei experiențe emoționale profunde. În final, sperăm să lăsăm publicul cu gânduri și sentimente care rezonează cu esența și înțelepciunea Micului Prinț.”

Regia, dramatizarea, antrenamentul tehnic de mânuire a păpușilor poartă semnătura  Laurei Dumitrașcu Duică, iar din distribuție fac parte actorii Claudia Moroșanu, Vlad Bînzoiu, Robert Poiană, Ștefan Liță, Anca Pascu, Georgiana Vrațiu și Evelyn Marcu, scenografia fiind realizată de UNARTE București – Profesori: Anca Albani, Roxana Ionescu, Antoaneta Tica și  Studentii : Alisia Mariș, Rudeanu Maria Cătălina, Mihnea Păduraru, Bold Ana-Maria, Amarinei Teodora Maria, Iuga Roxana Elena, Delcă Larisa Elena, Crețu Horia-Radu

Pentru premieră, imaginea Micului Prinț va fi reprezentată de Adelina Baciu de la Atelierul de Creatie ArtRotary.  

Atelierul coordonat pe partea de arta dramatica de catre parintele Preda Daniel, din comuna Belciugatele, jud Calarasi, iar pe partea de arte plastice de către profesoara de desen, Adriana Roșculeț, își desfășoară activitatea pe tot timpul anului fiind susținut financiar de către Clubul Rotary Cișmigiu București, prin proiectul ArtRotary care promovează educația prin artă în rândul copiilor din medii defavorizate. Participarea Adelinei la acest spectacol a fost susținută atat de catre Rotary Cișmigiu Bucuresti, in cadrul proiectului ArtRotary, cât și de către Rotary Danubius Giurgiu.

Spectacolul metaforă este destinat atât copiilor, cât și adulților, căpătând noi și noi înțelesuri în funcție de vârsta privitorului. „Micul Prinț”nu este doar o poveste, ci o experiență care atinge corzile sensibile ale inimilor spectatorilor indiferent de vârstă.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a teatrului, prețul unui bilet fiind de numai 10 lei pentru copil și  de 12 lei pentru adultul însoțitor. Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al teatrului:  https://www.teatrultudorvianu.ro/

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER