21 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PREMII PENTRU COPII DIN GRIJA DGASPC

Trupa de teatru constituită din copii beneficiari de măsură de protecție specială în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului Giurgiu a obținut premiul II la secțiunea  pentru copii la  Festivalul Național Concurs de Teatru “D-ale lui Caragiale“, ediția a VI-a. De asemenea, Robertina, o adolescentă în vârstă de 16 ani, aflată în plasament la Casa de  tip familial Dunării a obținut Premiul pentru cea mai bună actriță.

Concursul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova și s-a desfășurat în data de 15 iunie 2023 la Ploiești, în sala “Europa“ a Consiliului Județean Prahova, acesta fiind primul an în care D.G.A.S.P.C. Giurgiu participă la acest festival național.

În acest an,  au răspuns invitației  de participare  adresate de D.G.A.S.P.C. Prahova către județele din toată țara, Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județele Giurgiu, Bacău, Botoșani, Teleorman, Neamț, Suceava, Tulcea, Prahova, sector 4  București și sector 6 București.

Trupa de teatru din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, constituită din cinci copii aflați în plasament la casele de tip familial Dunării și Soarele precum și patru copii aflați în îngrijirea asistenților maternali profesioniști au fost personaje în  sceneta “Domnul Goe“. Ei s-au pregătit intens în vederea participării la acest festival și în acest sens au avut sprijinul Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu.

Felicitări tuturor!

Este un început promițător pentru Cercul de teatru constituit din copii beneficiari de măsură de protecție specială în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Sceneta cu care copiii au fost la Festival  va fi prezentată in perioada următoare în Centrele pentru persoane vârstnice din județ și nu numai.

Am apreciat entuziasmul copiilor,  încă de la citirea textului, continuând cu  repetițiile, alegerea vestimentației  din magazia de costume a teatrului  dar și dorința lor de a se remarca și a demonstra că au talent.

Mulțumesc doannei Ana Sivu Daponte, manager interimar al Teatrului Tudor Vianu, doamnei Denisa Cristescu, consilier Compartimentul Comunicare în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, personalului  celor două case de tip familial și asistenților maternali profesioniști care s-au ocupat de asemenea în vederea obținerii acestor frumoase rezultate de către copii.

Ținând cont de faptul că a început vacanța, de necesitatea diversificării activităților recreative și de petrecere a timpului liber,  Cercul de teatru  va fi deschis tuturor copiilor și tinerilor aflați în plasament în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu care doresc să își descopere și fructifice talentul actoricesc“, a declarat Valentina Loredana Dinu, director  general adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

 

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER