Având în vedere informațiile apărute în presă cu privire la condițiile de cazare din căminul pentru persoane cu dizabilități de la Tântava, voi clarifica următoarele:
În Casa Phare, construcție 100 % finanțată de fundații străine, plouă în toate camerele de la etaj. De ani buni, nu din vară…
Centrul Tântava, clădire reabilitată în 2011, are mucegai, cazarmament uzat la extrem, lămpi lipsă, baterii defecte, totul prost întreținut și nereparat. Aprovizionarea cu CLU s-a realizat doar săptămâna aceasta mulțumită doamnei director Dana Ruse, pentru că niciun furnizor nu mai dorea să lucreze cu D.G.A.S.P.C. Giurgiu.
Toate casele protejate din Giurgiu au probleme, mai mari sau mai mici, care denotă dezinteres vecin cu nesimțirea, după cum puteți observa din fotografiile postate.
De vreo două luni este numit un director interimar din afara instituției, plin de bune intenții, care parcurge zilnic crize de nervi, atacuri de panică și momente de bucurie date fiind numeroasele probleme grave descoperite prea des să fie și inventariate, darămite rezolvate…și încă prea puține soluții.
Așteaptă cineva vreun moment de stânjeneală de la “foști”, vreo nuanță de roșeață, vreo scuză bâguită despre ce au lăsat în urmă experții managementului desfrânat din anii trecuți?!
După sute de angajări pe bani sau favoruri, după sifonarea bugetului instituției, inclusiv cu “ajutorul neprecupețit” al clanurilor mafiote, acum e liniște.
Doar s-a trecut de la scenariul laudelor deșănțate la întrebări candide despre ce fac autoritățile ca să îndrepte situația.
Autoritățile, în an cu grave crize, cum n-au mai fost niciodată, caută soluții pentru redirecționarea sumelor economisite și a ajutoarelor cerute în toate părțile pentru asigurarea minimelor condiții de funcționare a sistemului de asistență socială, preocupare care a lipsit prea mult timp, mult prea mult…
Dumitru Beianu,
Președinte CJ Giurgiu