18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PREȘEDINTELE PNL, DAN MOTREANU: ”GIURGIU NU ESTE FEUDA PSD-ULUI, IAR BANII PE CARE SE LAUDĂ CĂ I-AU ADUS ÎN JUDEȚ SUNT BANI DIN BUGETUL DE STAT, NU DIN BUZUNARELE LOR!”

Iritat, probabil, de faptul că președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu ”își permite” să critice conducerea pesedistă a județului și arată, de fiecare dată, cu date și cifre concrete că această conducere a dus județul Giurgiu pe ultimul loc din țară la toate capitolele, Marian Mina a pornit un atac virulent la adresa lui Dan Motreanu, în cea mai recenă conferință de presă.

În esență, Mina consideră că, nefiind giurgiuvean, Motreanu ”nu are dreptul să vorbească despre Giurgiu”.

Replica șefului liberal nu a întârziat să apară, Dan Motreanu transmițând un mesaj foarte clar, pe care îl redăm integral:

”Cineva mi-a atras atenția zilele trecute că cel pus de Bădălău la conducerea Consiliului Județean Giurgiu (personal nu urmăresc părerile sale) ar fi spus că “nu am dreptul să vorbesc despre giurgiuveni pentru că nu sunt giurgiuvean…”

Sincer, la prima vedere, declarația mi s-a părut infantilă, apoi hazlie. Dar, de fapt, mi-am dat seama că ea reflectă și explică exact, clar și limpede gândirea lor, a PSD-iștilor, că Giurgiu este feuda lor și niciun alt cetățean al acestei țări nu are voie să vorbească despre ceea ce se întâmplă aici sau care este nivelul de trai din Giurgiu.

Doar ei, conducătorii PSD-iști, pot face asta, cei care au construit sistemul clientelar din Giurgiu, cel al capitalismului de cumetrie și care au făcut averi de milioane de Euro din bani publici, în detrimentul giurgiuvenilor, cei care consideră că fondurile venite de la Guvern le-au adus “ei” și nu se cuveneau județului, ci doar lor, celor de la conducerea PSD.

Eu vreau să le spun că acei bani – pe care în mentalitatea lor i-ar aduce ei – sunt de fapt banii cetățenilor, bani proveniți din taxele și impozitele plătite de cetățenii cinstiți ai acestei țări, bani care se întorc de la bugetul de stat către comunitățile locale pentru investiții.

Nu sunt bani pe care PSD să îi toace după bunul plac. Sunt fonduri care trebuie cheltuite eficient și transparent pentru dezvoltarea județului și bunăstarea cetățenilor; pentru investiții care să ridice nivelul de trai al județului, care se află acum, din păcate, în coada clasamentului la PIB-ul pe cap de locuitor, conform Comisiei Naționale de Prognoză.

Administrația PSD-istă nu a fost în stare să atragă nici fonduri europene pentru Giurgiu și nici să demareze vreun proiect major care să dezvolte județul.

Mai sunt doar patru luni și se va face lumină totală. Vom afla cum acești PSD-iști au direcționat clientelar fondurile publice, au administrat și au cheltuit banii giurgiuvenilor!

Giurgiu are nevoie de o #administrațieliberală, care, după modelul Cluj, Oradea, Timișoara, să fie un partener pentru cetățeni, să îi asculte și să acționeze în funcție de nevoile lor reale, nu de interese.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER