27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMA ZI DE CRĂCIUN PENTRU POLIȚIȘTI: ȘOFERI BĂUȚI ȘI UN CAZ DE FURT

Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii giurgiuveni, după ce au fost depistați conducând autoturismele pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Marți, 25 decembrie a.c., în jurul orei 21.25, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au depistat în trafic, pe strada Gării din municipiul Giurgiu, un bărbat de 55 ani,  din municipiul Giurgiu, care conducea un autoturism și emana halenă alcoolică.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest polițiștii au constatat că acesta a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea miercuri, 26 decembrie a.c.,  în jurul orei 03.00 a fost depistat un alt bărbat, de 22 de ani  din comuna Vărăști, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean 401, județul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Giurgiu, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

TINERI CERCETAȚI PENTRU FURT

Polițiștii giurgiuvenii au depistat doi tineri din localitatea Mogoșești, județul Giurgiu, bănuiți că ar fi sustras porțile de acces de la locuința unei persoane din localitatea Adunații Copăceni.

Marți, 25 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au fost sesizați de o femeie de 45 de ani din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, că persoane necunoscute i-au sustras în noaptea de 24/25.12.2018, porțile de la intrarea în locuință.

În urma activităților specifice polițiștii au identificat doi tineri, unul de 17 ani, iar celălalt  de 21 de ani din localitatea Mogoșești, județul Giurgiu, bănuiții că ar fi sustras porțile confecționate din metal și lemn, prin care se făcea accesul în incinta locuinței, persoanei care a sesizat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal și se efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat și predat proprietarului.

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER