27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ EXCLUSIV ON-LINE ÎN JUDEȚ A ADUS ELEVILOR GIURGIUVENI CIRCA 4.000 DE TABLETE

Anunțul este făcut de președintele PNL Giugiu, europarlamentarul Dan Motreanu:
”Aproximativ 4000 de tablete au ajuns astăzi, în prima zi de școală online în județul Giurgiu. Acestea îi vor ajuta pe elevi și pe profesori să continue procesul de învățare de acasă.
✅ Am prezentat, atât eu cât și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, situația ministrului Educației și Cercetării, doamna Monica Anisie, iar Guvernul #PNL a atribuit alocarea a 3795 de dispozitive electronice, ce vor avea și conexiune la internet, din cadrul programului național ,,Școala de acasă”.
✅ Aceste tablete au ajuns în județul Giurgiu, la Inspectoratul Școlar al Județului Giurgiu, de aici către unitățile de învățământ și repartizate elevilor care nu au dispozitive pentru cursuri online.
✅ Pe lângă programul „Școala de acasă”, Guvernul #PNL a mai alocat 300.000 de lei pentru alte 300 de tablete pentru elevii din Giurgiu, iar această licitație se află în derulare și se va încheia săptămâna viitoare.
✅ Prin programele naționale din educație, #PNL a reușit să pună bazele unei structuri sănătoase oferind șanse egale tuturor elevilor.
,, Școala de acasă” este unul dintre aceste programe pentru care s-au alocat 150 de milioane lei și s-au achiziționat 250.000 de dispozitive electronice.
✅ În județul Giurgiu din cele 52 de unități de învățământ, au mai rămas doar 5 corpuri de clădiri pentru a putea spune că avem 100% școli conectate la internet. Deasemeni, în plin context pandemic, un număr de 472 de cadre didactice din Giurgiu au fost formate pentru desfășurarea activității educaționale online.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER