17 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMARUL DIN LETCA NOUĂ – LĂMURIRI DESPRE SCANDALUL LEGAT DE CONDUCTA TRANSGAZ

După ce un post de televiziune național a difuzat un reportaj de la un protest din Letca Nouă, acolo unde un sătean aducea grave acuzații Primăriei și firmei Transgaz, edilul comunei a publicat, pe pagina oficială a Primăriei, o serie de precizări extrem de detaliate.

Iată ce spune primarul Marian Negru:

Referitor la informaţiile apărute în spaţial public în data de 17.02.2024, în calitate de primar al comunei Letcă Noua, judeţul Giurgiu, am datoria morală faţă de cetăţenii comunei să aduc următoarele lămuriri.

Privind lucrările efectuate de către societatea Transgaz, pentru proiectul ‘’CONDUCTA DE TRANSPORT GAZE NATURALE ŢĂRMUL MĂRII NEGRE- PODISOR’’

Aceasta are o lungime de 308,16 km, traversează şi prin extravilanul localităţilor Letca Noua şi Milcovatu, acest proiect fiind de interes naţional. Lucrările se efectuează în baza autorizaţiei de construire nr.5 din 17.05.2018, emisă de MINISTERUL ENERGIEI, contrar celor afirmate că se efectuează lucrări fără autorizaţie.

– Primăriei Letca Nouă i s-a adus la cunoştinţă traseul stabilit prin „Studiu de Fezabilitate” , fără a avea vreo influenţă sau putere de decizie în stabilirea acestui traseu.

Procedura de informare a fost efectuată în două etape: Prima etapă a constat în afişarea la sediul primăriei, la panoul de afişare din exteriorul instituţiei, a notificării privind începerea executării lucrărilor şi sumele propuse pentru plata indemnizaţiilor, panou ce poate fi vizionat de către orice persoană interesată.

A doua etapă a fost în data de 28.09.2023, şi a constat în amplasarea unui panou de afişaj cu traseul şi proprietăţile traversate, ocazie cu care s-a întocmit procesul verbal nr.6522/28.09.2023. La data întocmirii procesului verbal menţionat anterior, au fost prezenţi la informare mai mulţi agricultori şi reprezentanţi ai Transgaz.

– Referitor la afirmaţiile persoanei care a întrerupt lucrările, precizez că am încercat să iau legătura cu el prin intermediul Secretarului General al Comunei Letca Nouă, în data de 15.02.2024, pentru clarificarea situaţiei şi să aduc lămuriri. Acesta nu a răspuns la telefon, apoi Secretarul a contactat-o telefonic pe soţia acestuia, iar aceasta a comunicat faptu că acesta este operat şi nu se poate deplasa. Ulterior dialogului iniţiat de noi, nu am primit vreo altă solicitare.

În ceea ce priveşte suprafaţa de 60 ha la care face referire fermierul că are un proiect în derulare privind construirea unui parc fotovoltaic, ţin să precizez că terenul a fost cumpărat de catre acesta în anul 2022, iar traseul conductei a fost stabilit în anul 2018, în anul 2023 a fost solicitat şi emis Certificat de Urbanism pentru proiectul menţionat, iar în lista de avize necesare eliberării Autorizaţiei de Construire primăria a solicitat şi avizul Transgaz.

Lipsa prezenţei mele la faţa locului s-a datorat faptului că nu am dorit ca acel conflict să degenereze, la locul respectiv aflându-se persoane care fac parte din alt partid politic care doreau să îmi afecteze imaginea prin diferite mijloace.

Privind acuzele aduse, menţionez că sunt nefondate şi voi lua măsurile legale care se impun.

Au fost şi sunt discuţii cu reprezentanţii Transgaz pentru despăgubirea corectă si justă a fermierilor în cel mai scurt timp.

Mulţumesc cetăţenilor comunei Letca Nouă pentru înţelegerea şi susţinere acordată şi ţin să îi asigur de tot sprijinul meu în calitate de primar al comunei.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER