28 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMARUL DIN RUSE FACE DEMERSURI LA MINISTERUL MEDIULUI PENTRU A ÎMPIEDICA CONSTRUIREA INCINERATORULUI DE LA GIURGIU

Primarul oraşului bulgar Ruse, Pencho Milkov, s-a adresat ministrului român al Mediului, Mircea Fechet, căruia i-a transmis îngrijorările cetăţenilor din Ruse cu privire la construirea unui incinerator pentru deşeuri medicale şi animale în oraşul Giurgiu (situat pe malul opus al Dunării faţă de Ruse).

Anunţul a fost făcut marţi de centrul de presă al oraşului Ruse.

O scrisoare a fost trimisă zilele trecute şi ministrului bulgar al Mediului şi Apei, Julian Popov, în care sunt anexate toate declaraţiile împotriva construcţiei depuse la sediul primăriei, precum şi petiţia lansată de cetăţeni, la care au participat aproape 1.700 de locuitori din Ruse.

Primăria din Ruse a informat că o altă petiţie împotriva construcţiei incineratorului a fost adresată municipalităţii. Au fost primite, de asemenea, şi alte opinii negative. Toate acestea vor fi transmise ministrului bulgar Popov.

Directorul Inspectoratului Regional pentru Mediu şi Apă din Ruse, Tsonka Hristova, a anunţat în urmă cu câteva zile că inspectoratul a emis un aviz negativ asupra unei propuneri de proiect privind construcţia unei instalaţii de incinerare a deşeurilor medicale şi animale, întrucât evacuările de la această instalaţie ar putea ajunge la oraşul Ruse de peste Dunăre.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER