19 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMARUL MUNICIPIULUI, ADRIAN ANGHELESCU – MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ

La ceas de sărbătoare pentru românii de pretutindeni, gândim spre viitor, iar tot ceea ce construim în prezent trebuie să-i facă mândri pe urmașii noștri, la fel cum noi, acum, ne amintim cu dragoste și recunoștință, de eroii care au luptat pentru întregirea și unitatea neamului românesc!

În fiecare zi, trebuie să facem să conteze faptul că suntem români, să trezim în noi mândria națională și să ne întărim ideea că fiecare dintre noi are de oferit ţării noastre fidelitate, responsabilitate și solidaritate.

Un asemenea moment aniversar, dincolo de rememorarea istoriei, ne obligă la asumarea răspunderii de a păstra ceea ce a fost câștigat.

Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 reprezintă evenimentul cel mai important şi semnifică împlinirea idealului românesc de a trăi liber, într-un singur stat naţional unitar.

1 decembrie 1918 are o însemnătate extraordinară pentru istoria noastră și pentru viitorul națiunii noastre, făcându-ne să ne plecăm frunțile cu pioșenie și evlavie în fața eroilor din toate provinciile românești.

Unitatea națională se creează clipă de clipă, zi de zi și se păstrează doar prin toleranță, respect și prin păstrarea legăturilor spirituale moștenite.

Ziua noastră națională trebuie să-i adune pe toți cei care cred în destinul nostru, ca națiune, pentru ca înfăptuirea extraordinară ce a avut loc acum 102 ani, să dăinuie, peste veacuri!

Suntem datori să demonstrăm, prin cuget și simțire și mai ales prin fapte că marile valori care au reprezentat temelia Marii Uniri, sunt și valorile noastre de astăzi, din totdeauna!

Vremurile pe care le parcurgem sunt un examen pe care trebuie să-l trecem, însă doar dacă suntem solidari și responsabili, așa cum au fost înaintașii noștri cărora le datorăm prezentul și bucuria de a aparține unui popor luminat și binecuvântat.

 

Inima și fruntea sus, români! Dumnezeu să ocrotească poporul nostru!

La mulți ani, România Mare, independentă și îmbelșugată!

La mulți ani, români!

La mulți ani giurgiuveni, oriunde vă aflați!

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER