18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMARUL NICOLAE BARBU, ATAC DUR LA ŞEFA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI GIURGIUVEAN

“Un om care nu a fost în stare să promoveze examenul pentru funcţia de director al unui liceu este foarte capabil să fie numit inspector şcolar general!” Aşa caracterizează primarul Nicolae Barbu prestaţia Mirelei Delea în fruntea ISJ Giurgiu.

Pornind de la ideea schimbării lui Alin Guţu, de la APDF, primarul Barbu se întreabă – retoric – de ce, atunci când Gigi Oprişan a fost schimbat de la conducerea Inspectoratlui Şcolar, nimeni nu a mai spus nimic, nu s-au mai făcut atâtea “valuri” pe facebook, nimeni nu i-a plâns de milă, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Guţu, deşi Gigi Oprişan este membru în PSD de 20 de ani şi nu s-a plimbat pe la alte partide, ca Alin Guţu.

“În cazul lui Oprişan nu au apărut astfel de dezbateri, deşi a fost dat afară şi înlocuit cu cineva care nu este decât un obedient al preşedintelui Bădălău. Cum se poate, oare, ca un om care nu a fost în stare să ia examenul de director al unui liceu să fie perfect pentru funcţia de inspector şcolar general? Nu pot înţelege…

Şi ce a făcut doamna Delea primul lucru, după numire? A schimbat directorul de la Maiorescu şi a renunţat la acele excursii organizate de Primărie.

Este cunoscut acel scandal, în care s-a bătut monedă pe un aşa-zis sondaj în care elevii de la Maiorescu ar fi răspuns că nu sunt de acord cu participarea la astfel de excursii… Acum, nimeni nu îşi mai asumă acel sondaj..”, spune primarul Barbu.

Acesta a mai “povestit” presei o altă situaţie, cel puin ciudată, “marca” Mirela Delea:

“Nu cu mult timp în urmă, m-am trezit, în curtea Primăriei, cu primarul de la Comana, venit să ia microbuzul Seminarului Teologic, pentru că… aşa a decis inspectorul şcolar general!

Primarul mi-a arătat o hârtie, o hotărâre a Consiliului de Administraţie de la ISJ, prin care se decidea transferul acelui microbuz la Comana.

Numai că respectivul microbuz NU APARŢINE ISJ, ci Primăriei Giurgiu! Nu înţeleg cum poate doamna inspector general (şi C.A.-ul de acolo) să ia o decizie asupra unui bun care nu îi aparţine!

Doar de dragul de a “da bine” în faţa şefului de partid?

Nu voi lăsa lucrurile aşa şi voi trimite şi eu acea hotărâre doamnei ministrul al Educaţiei, ca să vedem, dumneai ce părere are despre deciziile inspectorului şef de la Giurgiu…”

În aceste condiţii, cu asemenea conducători, să ne mai mire rezultatele “excelente” ale învăţământului giurgiuvean?

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER