27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMARUL NICOLAE BARBU, DESPRE CELE MAI ARZĂTOARE PROBLEME ALE ORAȘULUI

”Niciodată sa nu fugi dupa doi iepuri pentru că nu vei prinde niciunul!” – este concluzia edilului de Giurgiu, care explică, într-o postare pe pagina sa de facebook, care sunt cele mai arzătoare probleme ale municipalității la acest moment:

”Doua probleme pe ordinea zilei in municipiul Giurgiu: bugetul de stat si implicit repartizările catre municipiu si contractarea unui operator in numai 10 zile pentru colectarea, transportul si depozitarea gunoiului menajer.

Ce sa spun? Multumesc din inima ….Guvernului ca se termina iarna si nu avem buget si Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitara / Consiliul Judetean care au așteptat 80 zile fara sa facă nimic si acum au transferat răspunderea la municipiu.

Cu “apa la gura” suntem nevoiti sa căutam o firma sa facă acest lucru! Cine decontează aceste “bâlbâieli“?
Multi spun – primarul! Altii – Guvernul!

Eu spun, ceea ce am spus demult: CETATEANUL!
Imi vin in minte versurile lui Florian Pitiș: „Vinovații fara vina/ Cer să se facă lumina!”

Cand am spus ca nu-mi mai doresc un alt mandat, am știut ce spun.Nu poti face administratie locala depinzand de decizia altora. Unii parlamentari de Giurgiu mi-au spus ca daca Guvernul nu aloca bani municipiului sa-si continue investițiile, nu vor vota bugetul. Le multumesc, dar vorba lui Tănase: „Și cu asta ce-am facut?” Vor avea cetățenii un nivel de trai si un confort mai sporit?

In 2008 s-a pornit proiectul european al managementuui deseurilor utilizand bani europeni. Inițiativă lăudabilă la vremea respectiva. Acum cine mai îngroapă deșeuri si plătește pentru acest lucru, cand gunoiul menajer a devenit aur? Tarile sărace care au primit bani sa facă acest lucru, adică noi! Am semnat, am luat banii europeni si acum platim înzecit. Lumea modernă, adică cei care ne-au finanțat, ard deșeurile si produc energie termică,electrică. Noi facem gropi sa îngropăm deșeurile și platim penalități tot la cei care ne-au dat banii ca nu reciclam. Multi bani! Cine suporta penalitatile?Tot cetateanul de rând!

Vom trece si peste acest an greu la fel cum am trecut si peste cel precedent. Anul trecut am avut un deficit de la bugetul de stat de aprox.100 miliarde bani vechi. Anul acesta, Dumnezeu cu mila! Nimeni nu știe care va fi bugetul Primariei. Predictibilitate! Administratie eficienta! Cuvinte mari.

Noroc cu cele 28 proiecte europene care sunt sau vor fi demarate in municipiu si prin care aprox.70 milioane de euro vor intra in municipiul Giurgiu. Fara negocieri, fara stres, fara intervenții politice.

Inchei optimist „Nu mor caii cand vor cainii! Noi sa fim sănătoși că belelele curg! Va las pe voi sa alegeți care varianta este adevarată!

Foto: documentul ADI prin care ni se paseaza problema gunoiului spre rezolvare in zece zile!”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER