27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMARUL NICOLAE BARBU – ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT CU PREȘEDINTELE IOHANNIS

S-a întâmplat vineri, 4 mai, la Ruse, iar edilul giurgiuvean a notat, pe pagina sa oficială, despre această întâlnire:

”Am avut astazi deosebita onoare de sta de vorba cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, la reuniunea informală organizata la nivel de şefi de stat- Bulgaria, Austria si România, care s-a desfăşurat la Ruse, în Bulgaria, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene si la care am fost invitat de primarul și partenerul meu in administratia publică, Plamen Stoilov.

Președintele României s-a arătat interesat de cum decurge colaborarea cu vecinii de peste Dunăre, în contextul accesarii fondurilor europene și dezvoltării integrate si durabile a regiunii Dunării si am fost bucuros sa îi ofer detalii despre parteneriatul durabil si solid pe care il avem cu prietenii de la Ruse.

În timpul pranzului de lucru la care am luat parte am susținut in fața președintelui Iohannnis importanța navigabilitatii pe Dunare, in contextul dezvoltarii zonei si a utilizarii potentialului pe care il ofera acest fluviu in cadrul unor proiecte romano-bulgare care sa dezvolte ambele comunitati.

Agenda zilei a cuprins participarea la conferinţa cu tema „Dezvoltarea durabilă a Regiunii Dunării şi interconectarea între regiuni”, organizată la Universitatea Angel Kanchev din Ruse, acolo unde discuţiile s-au purtat pe tema unei bune coordonări şi cooperări pe parcursul celor trei preşedinţii ale Consiliului UE.

Am fost bucuros sa aud aprecierea publică a președintelui Bulgariei, Rumen Radev, exprimata in cadrul discursului oficial, cu privire la exemplul de cooperare pe care il ofera Giurgiu si Ruse, dar si declarațiile optimiste si sincere ale președintelui austriac, Alexander Van der Bellen.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța Uniunii Europene drept „un proiect indispensabil pentru noi toti” si a readus in atentie valorile pe care a luat fiinta aceasta constructie geopolitică.

Evenimentul de astazi a fost unul extrem de important si readuc in atentie, in final, o concluzie emisa de președintele României:

„Ne dorim să obținem o Uniune mai puternică, unde decalajele în ceea ce privește dezvoltarea economică în diferite zone sau în diferite state membre să se reducă constant. Ne dorim, de asemenea, o Uniune mai coerentă, în care provocările specifice și nevoile tuturor statelor membre sunt luate în considerare și tratate corespunzător, în beneficiul întregii Uniuni”.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER