4 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

PRIMUL PAS SPRE NOUL SPITAL JUDEȚEAN LA GIURGIU: SECȚIILE DE ONCOLOGIE ȘI NEUROLOGIE VOR FI CONSTRUITE CU FINANȚARE PNRR

Anunțul este făcut miercuri de deputatul PNL Alexandru Andrei, care explică, pe larg, pe pagina sa oficială:

Este oficial: Giurgiu va avea o secție nouă, modernă, de oncologie. Asta după ce, în ședința de miercuri, Guvernul a aprobat acest proiect, finanțat din fonduri europene și extrem de necesar – vital, chiar – pentru bolnavii de cancer din județul Giurgiu.

Este o reușită ce se datorează exclusiv echipei PNL Giurgiu, care a avut de înfruntat o opoziție acerbă din partea PSD.

În urmă cu aproximativ patru ani, în 2019, consilierii județeni liberali  propuneau construirea unui centru oncologic dotat corespunzător și achiziționarea unui aparat de radioterapie.

Era o necesitate majoră pentru giurgiuvenii bolnavi de cancer (al căror număr, din păcate, este foarte mare), nevoiți să meargă, de fiecare dată, la București pentru tratament.  

La momentul în care consilierii liberali propuneau acest proiect, colegii lor social-democrați (care, atunci, aveau majoritate și șefia CJ), l-au respins vehement.

Asta nu a descurajat, însă, echipa liberală, care a considerat nedrept ca bolnavii de cancer din Giurgiu să nu beneficieze de tratamentul de care au nevoie aici, acasă, la Giurgiu și să fie nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a-și lua medicamentele și a fi tratați de specialiști.

După câștigarea alegerilor locale, PNL a început demersurile pentru a obține finanțare europeană pentru acest proiect. Și acum demersurile au fost încununate de succes, proiectul depus de CJ Giurgiu clasându-se pe locul V la nivel național în ceea ce privește punctajul, din 49 de proiecte care vizau finanțarea prin PNRR.

Meritul aparține, fără îndoială, echipei de profesioniști de la Consiliul Județean care a lucrat la proiect, care merită toate laudele și felicitările.

Odată cu realizarea noi secții de Oncologie, bolnavii de cancer din Giurgiu primesc o binemeritată nouă șansă!

Secția de Oncologie nu este, însă, singura ce va primi finanțare prin PNRR, proiectul cuprinzând și o nouă secție de Neurologie.

Valoarea totală depășește 40 de milioane euro, iar 95% din această sumă va fi asigurată din PNRR.

Realizarea noilor secții  de Oncologie și Neurologie reprezintă prima etapă a construcției unui spital județean de urgență nou la Giurgiu, un  obiectiv extrem de necesar pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite giurgiuvenilor.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER