17 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRINCIPELE NICOLAE, ”PE URMELE BUNICULUI”, LA GIURGIU

Cu o zi înaintea Zilei Regalității și Zilei Regelui, Alteța sa, Principele Nicolae, nepotul Majestății sale Regele Mihai I, vine la Giurgiu duminică, 9 mai.  Scopul vizitei este promovarea turneului “Pe urmele bunicului, Regele Mihai I.


În cadrul proiectului ”ISTORIA REGALITĂȚII IN ȘCOLI”, Principele Nicolae va fi prezent în dimineața zilei de 09 mai la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” și la Liceul ”Tudor Vianu”; principele va promova albumul “Bunicul meu, Regele Mihai I” și proiecția filmului documentar “ REGELE MIHAI, DRUMUL SPRE CASĂ”.

Cele două evenimente vor avea loc la Teatrul ”Tudor Vianu”.

Alături de Principele Nicolae, vor fi prezenți Dan Drăghicescu, producător asociat și John Florescu, producător executiv.

Proiectul își propune să reamintească elevilor, cadrelor didactice și nu numai, o parte deosebit de importantă a istoriei României pe care fiecare dintre noi suntem datori să nu o uităm, precum și puterea de simbol a Regelui pentru foarte mulți români.

Accesul în sala teatrului Tudor Vianu se face GRATUIT, cei interesați putând intra în limita locurilor disponibile. Evenimentul începe la ora 17:00.

Evenimentul precede ziua de 10 Mai este când este sărbătorită  Ziua Regalității și Ziua Regelui.

REGELE MIHAI I: “Nu văd România de azi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copii noștri!“

Evenimentul de la Giurgiu este realizat cu sprijinul  Rotary Club Danubius Giurgiu, împreună cu Asociația Principele Nicolae.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER