27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRINCIPELE RADU DUDA – VIZITĂ REGALĂ LA GIURGIU

Principele Radu s-a aflat, marţi, în judeţul Giurgiu, unde s-a întâlnit cu elevi de la Colegiul „Ion Maiorescu” şi a participat la lansarea a două volume, unul al cărui autor este el, „Povestea Castelului Peleş”, şi altul semnat Sandra Gătejeanu Gheorghe, „Margareta, mărturia unui sfert de veac regal”.

„Am aşteptat ceva să mă reîntorc la Giurgiu, dar sunt bucuros că e în obiceiului şi tradiţia familiei regale să viziteze comunităţile locale, în special în partea lor care e cea mai vibrantă – şcoală, biserica, autoritatea locală şi, desigur, cultura. Am făcut aproape de fiecare dată vizite în Giurgiu la colegiile naţionale, am fost întâmpinat de diverşi edili ai oraşului şi judeţului care, după cum o cere democraţia, se schimbă, noi îmbătrânim, iar ei devin din ce în ce mai tineri. Când am început, la mijlocul anilor 90, vizitele, noi eram cei mai tineri pe unde ne duceam, acum nu mai e aşa, au mai trecut anii”, a declarat principele Radu.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, i-a transmis, din partea locuitorilor oraşului, „cele mai calde gânduri”, reamintind că, în Cartea de onoare a Primăriei, există o însemnare privind trecerea prin oraş a acestuia, în anul 2006. (www.agerpres.ro)

Programul vizitei regale a cuprins o întâlnire cu oficialii locali, urmată de o vizită la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, acolo unde, după ce a stat de vorbă cu elevii şi profesorii instituţiei, principele Radu a sădit un copac.

A urmat, apoi, ultima parte a vizitei – lansarea celor două volume  – „Povestea Castelului Peleş”, scrisă chiar de principele Radu Duda – şi „Margareta, mărturia unui sfert de veac regal”, acţiunea desfăşurată la Ateneul Nicolae Bălănescu.

foto: Cătălina Sfetcu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER