27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRINS ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE LUA MITĂ, UN GINECOLOG DIN GIURGIU AJUNGE ACUM ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR

Ca urmare a activităţilor de urmărire penală efectuate de poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui medic primar în specialitatea obstetrică – ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a unui apel telefonic la linia anticorupţie gratuită Call Center a Direcţiei Generale Anticorupţie 0800.806.806.

Din cercetările efectuate a rezultat că medicul a primit suma de 1.500 de lei de la o pacientă şi un aparţinător al acesteia, în mai multe tranşe, pentru exercitarea unor acte medicale, precum şi în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale de cezariană.

La data de 26 octombrie 2020, poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Operaţii şi Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. – structura centrală, l-au surprins pe medic în flagrant, după ce a primit suma de 500 de lei, cu titlu de mită, de la un martor denunţător, aparţinător al pacientei.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER