27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„PROFESIONALISM” ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT: CADRU DIDACTIC, IA MEDITAŢII PENTRU A PUTEA PREDA COPIILOR!

Se întâmplă în judeţul Giurgiu, mai exact în comuna „păstorită” de Marin Mototolea – Valea Dragului, iar cei care au aflat despre acest caz sunt jurnaliştii de la ancheteonline.ro:

„Este o adevărată dramă cum se face școală în mediul rural. Lipsa de personal didactic, mișmașurile de pe plan local și nu în ultimul rând,  nepotismul, întrețin mediocritatea în unitățile de învățământ din comunitățile mai sărace, ceea ce duce la adâncirea analfabetismului în rândul tinerilor. Deprofesionalizarea actului de educație este o consecință evidentă a acțiunilor întreprinse de factorii de decizie locali. Școala se află în subordinea primăriei, din punct de vedere a infrastructurii mediului în care se desfășoara actul educațional.

Cu alte cuvinte, școala este dependentă de banii alocați de la autoritățile locale. De aceea, unitățile de învățământ sunt la mâna primarului, care, controlează politica școlii. Din această cauză s-a ajuns la decizii aberante, tocmai pentru a stăpâni acest mediu important al societății românește din care se hrănește viitorul României.

Un asemenea caz se întâlnește la Valea Dragului, comună condusă de inculpatul Marin Mototolea. Potrivit unor surse apropiate mediului educațional, directorul de școală, Plăpumaru Luminița, cumnata viceprimarului, proptită în această funcție politic, cu ajutorul lui Mototolea,  și-a permis să o „ungă” în nobila meserie de profesor de matematică  pe Feraru Alexandra Claudia, o rudă a primarului, care nu are prea multă școală. Fără nicun concurs, fără nimic! Numire venită de la Inspectoratul Școlar, o structură profesională, politizată adânc! Doamna Feraru a primit o jumătate de normă pentru a le preda copiilor din Valea Dragului această materie esențială în curicula educațională a elevului. Sursele noastre spun că madam profesoara ar lua meditație la mate de la un coleg de-al său din școală, pentru a putea să fie în stare să le predea copiilor această materie.

Iată la ce nivel a putut să ajungă educația în România! Iar această școală gimnazială din județul Giurgiu s-a transformat  mediu de propagandă electorală pentru primarul PSD Mototolea. Primar aflat în arest preventiv pentru dare de mită în vederea cumpărării de permise de conducere false.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER