17 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROGRAMUL ”MASĂ CALDĂ” SE DERULEAZĂ ACUM ÎN 25 DE UNITĂȚI ȘCOLARE DIN JUDEȚ

25 de unități de învățământ din județul Giurgiu vor face parte din programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ. Copiii vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar anunță, într-o postare pe pagina sa oficială, europarlamentarul Dan Motranu, președintele PNL Giurgiu.

Acesta precizează:

”Ministerul Educației extinde programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ. La nivel național, preșcolarii și elevii din 1.223 de grădinițe, școli și licee vor beneficia de Programul Național „Masă sănătoasă”.

În acest program sunt incluse, din județul Giurgiu, școlile din Florești-Stoenești, Stănești, Bolintin-Deal, Frătești, Găiseni, Găujani, Ghimpați, Isvoarele, Izvoarele, Letca Nouă, Toporu, Herăști, Putineiu, Prundu, Roata de Jos, Schitu, Vedea, Cosoba, Bucșani, Răsuceni, Vărăști și Mihai Bravu. De asemenea, este inclusă școala profesională din Clejani și vor beneficia liceele din comunele Călugăreni și Hotarele.

În momentul în care PNL Giurgiu a preluat administrația județului, nicio școală din județ nu era inclusă în programul ”Masă Caldă”. Am ajuns la 14 unități de învățământ incluse și, după transformarea în programul ”Masă sănătoasă” și extinderea acestuia, la 25 de unități de învățământ.

Prin acest program, Ministerul Educației își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au asigurată o masă la o oră fixă.

Finanțarea se asigură de la bugetul de stat, iar sumele pot fi majorate din veniturile autorităților locale, dacă pe plan local se decide majorarea valorii suportului alimentar sau creșterea numărului de beneficiari.

La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de programul ”Masă caldă” în toată țara. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar în 2022 au fost efectuate trei majorări – de 150 la 300, de la 300 la 350 și de la 350 la 450.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER