27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROTEST LA APIA. ANGAJAŢII DE LA GIURGIU AU ÎNTRERUPT ACTIVITATEA JOI, TIMP DE TREI ORE

Angajaţii din teritoriu ai Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) au protestat, joi, în prima parte a zilei, nemulţumiţi de faptul că, de la 1 ianuarie 2018, salariile din centrele judeţene şi locale ar putea să scadă până la aproximativ 30%, solicitând tratament egal cu cei din aparatul central. Angajaţii APIA au întrerupt lucrul şi, în unele judeţe, au ieşit să protesteze în faţa instituţiei, însă, conform liderilor sindicali, au fost asigurate urgenţele – anunţă Agerpres.

Şi angajaţii APIA Giurgiu au protestat, timp de 3 ore, în faţa instituţiei:

„Angajaţii APIA Giurgiu au întrerupt joi lucrul, ieşind în faţa instituţiei cu pancarte pe care scrie „Protest spontan între orele 9:00- 12:00”.

„Au zis că nu se modifică salariile, dar, conform unei simulări de calcul, toată lumea pierde. De la superiori în jos, toată lumea pierde la salariu sume de până la 700 de lei şi se modifică şi salariul brut de încadrare. Dacă legea rămâne aşa, de la 1 ianuarie toată lumea din teritoriu pierde la salarii. În centrală, nu se pierde la salariu, doar la cei din teritoriu, dar noi, aici, suntem baza, coloana vertebrală, de la preluarea cererilor, prelucrarea datelor, autorizarea şi controalele în teren”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al APIA Giurgiu, Cristina Teodorescu.

Ei spun că vor asigura urgenţele care intervin în această perioadă de timp, dar dacă situaţia nu este remediată, angajaţi de la centrele APIA din toate judeţele vor merge la Bucureşti, la un miting.” (www.agerpres.ro)

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER