29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROTEST ȘI SERVERE BLOCATE LA DIRECȚIA DE FINANȚE

Direcția de Finanțe nu lucrează luni! Cel puțin aceasta era situația în cursul dimineții, când angajații instituției anunțau contribuabilii – față de care își cereau scuze – că instituția nu lucrează cu publicul din cauza unui protest spontan.

Pe de altă parte, însă, tot luni dimineață, presa centrală anunța că serverele Vămii și cele ale ANAF sunt blocate, în urma unui atac cibernetic:

”Serverele vămii şi cele ale ANAF au fost compromise în urma atacului cibernetic care a lovit România, prin urmare, activitatea celor două instituţii este supendată încă de vineri.

Românii care vor să-şi plătească taxele sau vor să efectueze orice fel de tranzacţie nu vor putea face acest lucru, deoarece toate sistemele de operare ale ANAF au fost blocate.

Mai mult de atât, la vămi nu se pot efectua controale de specialitate, prin urmare tir-urile de marfă pot să stea zile întregi în vamă, în cazul în care această problemă nu va fi remediată.

Până în prezent, 200 de mii de sisteme informatice din 150 de state au fost lovite. Printre cele mai afectate ţări, aşa cum am văzut, se află şi România. Iar pericolul este unul imens în continuare, spun specialiştii de la EUROPOL, care estimează că atacurile s-ar putea intensifica astăzi. ”

www.realitatea.net

Nu se știe, deocamdată, nici cât timp va dura protestul angajaților și nici cât de grav este afectată rețeaua informatică a instituțiilor menționate.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER