18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”PSD GIURGIU ÎNCEPE ANUL CU ALARMISM ȘI FAKE-NEWS!

Recentele declarații ale președintelui Marian Mina au rolul evident de a culpabiliza Guvernul PNL pentru nerealizările sale, ca președinte al Consiliului Județean, dar și ale fostelor guvernări PSD.

Cunoscând foarte bine faptul că Spitalul Județean este un subiect sensibil, Marian Mina acuză acum Guvernul PNL că unitatea sanitară ar putea rămâne fără căldură, din cauza restanțelor. Este, însă, puțin probabil ca, în cele aproximativ două luni și jumătate de când Guvernul PNL conduce țara, datoriile Spitalului către furnizorul de căldură să fi atins un asemenea nivel încât să nu poată fi gestionate de Consiliul Județean și să-l isterizeze în așa de mare măsura pe președintele Mina.

Și tot despre spital, este lansat un alt fake-news: stoparea oricărei investiții, tot ”din cauza guvernului PNL”. Despre aceste investiții tot vorbește domnul Mina de doi ani, dar nici acum, în 2020, nu a fost demarat acel faimos program al CNI, de care acum se plânge PSD-ul că ar fi blocat de guvrnarea PNL.

În acest caz, există două variante: fie Marian Mina minte, fie dezinformează cu bună știință, pentru a-și masca incompetența la conducerea CJ, dar și pe cea a guvernelor PSD ce s-au perindat pe la conducerea țării.

De altfel, toate aceste ”fumigene” sunt, practic, ”praf în ochi”, având singurul scop de a discredita guvernarea PNL.

Și tot o încercare de discreditare a PNL este și subiectul bugetului. Se pare că reprezentanții PSD uită că, anul trecut, atunci când la guvernare era partidul lor,  grație ”competenței” respectivului guvern, bugetul județului era adoptat la începutul lunii aprilie!

Acum, chiar dacă este vorba despre un buget mai mic -care, însă, se poate modifica la rectificare, cu sumele necesare – pentru prima oară în ultimii ani, prin asumarea răspunderii Guvernului, țara – și, implicit, județul Giurgiu – are buget la începutul anului, așa cum este normal.

Ceea ce nu este normal este poziția adoptată de președintele Marian Mina, care, încă de la începutul anului, începe să se plângă de lipsa banilor și lansează tot felul de afirmații alarmiste, menite doar a discredita guvernarea.

De unde știe domnul Mina ce bani va primi județul la rectificare? De unde știe că nu va primi exact acele diferențe de lipsa cărora se plânge acum? Și, dacă totuși bugetul este așa mic, cum afirmă acesta, de ce nu face un efort pentru a opri cheltuielile nechibzuite din Consiliul Județean?

Pe de altă parte, în aceeași conferință de presă, domnul Mina vorbește despre așa-zisa ”ciolaniadă” lansată de PNL. Nemulțumiți de intenția de modificare a legii de alegere a primarilor – alegeri ce vor reveni la două tururi, cea mai democratică formulă – PSD-iștii acuză acum PNL-ul de ”ciolaniadă”, dar uită de cea mai mizerabilă ordonață emisă și pusă în practică de guvernarea PSD: OG 55, prin care a ”furat” cea mai mare parte a primarilor liberali.

Și atunci, cine poate fi acuzat de ”ciolaniadă”?

Revenind la declarațiile social-democraților giurgiuveni, concluzia este clară: alarmismul gratuit și fake-newsul sunt cuvintele de ordine pentru PSD la Giurgiu în acest început de an!

Florian Velicu

Secretar general PNL Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER