21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RAZII ȘI AMENZI DE WEEK-END, ÎN JUDEȚ

La data de 12 februarie a.c., între orele 16:00-24:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune cu efective mărite, în zona orașului Bolintin-Vale, secțiilor arondate acestei localități, precum și pe raza de competență a secțiilor rurale nr. 4 Ghimpați și nr.6 Mihăilești, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, creșterea vizibilității elementului polițienesc, prevenirea faptelor contra patrimoniului și respectarea legislației la regimul rutier.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.240 de lei, dintre care 21 la O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 2 la Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 7 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 3 pentru alte încălcări ale normelor legale.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 167 de persoane, controlate 123 de autovehicule și verificate 13 societăți comerciale.

De asemenea, în intervalul de referință, polițiștii au depistat, pe D.N.61, un tânăr de 23 de ani, din comuna Ghimpați, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autovehicul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În aceeași zi, polițiștii de la Serviciul Rutier au desfășurat o serie de acțiuni pe drumurile naționale de pe raza județului:

La data de 12 februarie a.c., în intervalul orar 06:00 – 20:00, Serviciul Rutier Giurgiu a desfășurat o acțiune pentru un trafic în siguranță, pe DN 5, DN 6 si DN 61.

Astfel, polițiștii rutieriști au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, urmărindu-se, de asemenea, respectarea normelor rutiere de către bicicliști și conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și marfă.

Au fost aplicate 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.790 de lei, fiind sancționați 130 de conducători auto care au depășit viteza legală și 14 bicicliști care au încălcat prevederile legale.

În cadrul acțiunii, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și reținute 11 permise de conducere, fiind constatată o infracțiune pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (un bărbat de 51 de ani, din comuna Copăceni, județul Ilfov a fost depistat pe DN5, în localitatea Călugăreni, în timp ce conducea un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul Drager fiind de 0, 89 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Polițiștii giurgiuveni vor acționa în continuare pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică!

IPJ GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER