27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RĂZVAN CUC, MINISTRUL TRANSPORTURILOR, CONTINUĂ SERIA VIZITELOR PE ȘANTIERELE INFRASTRUCTURII DE TRANSPORT

Siteul oficial al Ministerului Transporturilor anunță că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorii generali ai CNAIR si CFR Infrastructură au efectuat o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, pentru a inspecta obiectivele de investiții prioritare pentru acest județ.

Ministrul a început vizita pe Drumul Naţional 7 Băldana – Titu, pentru care sunt necesare lucrări de lărgire la 4 benzi. După câţiva ani, în care proiectul a fost blocat se are in vedere declanșarea unei noi licitații pentru proiectare și execuție.

Pentru sectorul din oraşul Titu al DN 7, se lucrează la documentaţiile pentru obţinerea avizelor necesare începerii lucrărilor de modernizare a drumului.

Un obiectiv important, identificat şi în Master Planul General de Transport este Proiectul A1-Titu-Bâldana –Târgovişte – Sinaia, având denumirea de Trans – Regio Chindia. Drumul este împărţit în 3 sectoare şi are o lungime totală de 138,35 km. În acest moment pentru primul sector, A1 –Titu, se elaborează documentaţia de atribuire pentru serviciile de proiectare ”Revizuire Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic”. Pentru Sectorul 2, Titu-Bâldana urmează lansarea procedurii de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie, iar pentru cel de-al treilea sector se află în derulare contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate.

Inspecţia a continuat  pe DN 72, unde sunt necesare lucrări de punere în siguranţă a podului ale cărui structuri au fost afectate puternic de viituri. Pentru acest obiectiv de investiţii, se află deja pe circuitul de avizare proiectul de hotărâre de guvern a indicatorilor tehnico – economici.

Pe agenda vizitei Ministrului Transporturilor s-au aflat și proiectele de infrastructură feroviară din zonă. În acest sens au fost inspectate și stațiile de cale ferată Titu şi Târgovişte, ambele fiind reparate capital în anul 2012 şi întreţinute prin programul anual de lucrări desfăşurat de CFR Infrastructură.

Obiectivul  ”Modernizarea staţiei de cale ferată Târgovişte” face parte din cadrul unui program care cuprinde 47 staţii CF situate pe reţeaua TEN-T Core şi Comprehensive.

“Consider mai mult decât necesară, o deplasare în teren, nu pentru a urmări un obiectiv de investiţii, ci pentru a vedea problematica unui judeţ, per ansamblu. Voi continua seria de vizite pe judeţe, regiuni, pentru că infrastructura de transport trebuie văzută în totalitatea ei pentru a oferi cetăţenilor servicii conexe de transport. Pulsul proiectelor se ia din teren, de la constructori şi până la autorităţile locale, cu care este necesar să avem o colaborare strânsă în identificarea şi rezolvarea problemelor “, a declarat Ministrul Transporturilor, în cadrul vizitei.

 Vizita face parte din programul ministrului de inspecţie a şantierelor, pentru obiectivele de infrastructură de transport.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER