29 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

REACȚIA INSPECTORATULUI ȘCOLAR DUPĂ SCANDALUL ”AFTER PARTY” DE LA COLEGIUL MAIORESCU

Pentru că petrecerea ce a urmat Balulului Bobocilor de la Colegiul Maiorescu a devenit subiect de scandal în presa națională, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au dat publicității un comunicat de presă, în care exprimă punctul de vedere oficial asupra acestei probleme:

Ca urmare a articolelor din ultima perioadă, apărute în presă și pe posturile naționale de televiziune, cu privire la desfășurarea Balului Bobocilor de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu  informează:

În data de 10 noiembrie 2023, în intervalul orar 17,00 – 19,30, la Ateneul “Nicolae Bălănescu” din Giurgiu, a avut loc spectacolul concurs Balul Bobocilor. Acest eveniment se desfășoară anual și este organizat de reprezentanți ai elevilor de  clasa a XII – a, sub supravegherea și îndrumarea cadrelor didactice. Este un spectacol de muzică și  dans oferit de elevii Colegiul Național „Ion Maiorescu”  care activează în corul Vlăsceanca  și în trupe de dans profesionist, și care au câștigat numeroase trofee la concursuri naționale și internaționale. Totodată, 8 perechi de elevi de clasa a IX – a, care au fost selectați și pregătiți de elevi desemnați de  Consiliul Școlar al Elevilor,  participă la un concurs  tematic, în urma căruia  se acordă premii. La acest eveniment participă oficialități, profesori, elevi și părinți.

Evenimentul  denumit ”After Party Balul Bobocilor” a fost organizat  în regim privat,  în data de  10 noiembrie 2023, începănd cu ora 21,00, într – o  sală de festivități din  municipiul Giurgiu. Colegiul Național ”Ion Miorescu” nu a avut nicio implicare în organizarea acestei activități și se delimitează de manifestările care nu fac cinste unei instituții de prestigiu.

Pentru a evita propagarea unor astfel de evenimente nedorite, colectivul de cadre didactice se va preocupa de organizarea unui număr mai mare de lectorate cu părinții și activități cu elevii, în cadrul cărora se vor aborda, cu prioritate, teme de prevenire și combatere a violenței de orice tip ( fizică, verbală, nonverbală etc.)  și a consumului de droguri.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER