1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

RECENZAREA ÎN TEREN A ÎNCEPUT CU… O AMÂNARE!

Recenzarea pe teren, care ar fi trebuit să înceapă ieri, 31 mai, a fost amânată, din motive tehnice – au anunțat oficialii Institutului Național de Statistică.

Astfel, recenzarea pe teren s-a amânat până vineri, 3 iunie, când recenzorii vor începe să bată la ușile românilor care nu s-au autorecenzat.

”Amânarea are două cauze principale: în primul rând, recenzorii trebuie să își recunoască mai întâi sectorul pe care îl au alocat și să identifice, pe baza datelor preluate deja, care sunt locuințele unde trebuie să meargă și ce persoane sunt acolo. Totodată, recenzorii mai trebuie să stabilească și un grafic de recenzare”, a precizat purtătorul de cuvânt al INS pentru Libertatea.

El a adăugat că al doilea motiv este acela că o parte dintre cele 20.000 de tablete nu sunt încă racordate la baza de date. „Trebuie încă 2-3 zile ca să poată fi făcută adaptarea de sistem între cel folosit la autorecenzarea online și cel folosit pe tablete, atunci când cei 20.000 de recenzori din toată țara vin acasă la oameni”, a declarat, pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al INS, Vladimir Alexandrescu.

Recenzorii vor vizita doar persoanele care nu s-au autorecenzat on-line, iar cei care refuză să răspundă la întrebări riscă amenzi între 1.000 și 3.000 de lei.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER