27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”RECOLTĂ” BOGATĂ ÎN VAMA GIURGIU, ÎN ULTIMA ZI A SĂPTĂMÂNII

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 1000 articole susceptibile a fi contrafăcute, textile și parfumuri, pe care două persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentele pentru bagaje a două autocare, cantitatea totală de 958 articole textile și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi bărbați, un  cetățean turc și un cetățean român,  în vârstă de 28, respectiv 24 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane și nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 113.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

 

Pachete cu țigări disimulate în cutii cu dulciuri, la P.T.F. Giurgiu

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unei acţiuni specifice, 830 pachete cu țigări pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse într-un microbuz.

 

În data de 09.03.2019, în jurul orei 09.15, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse din tutun.

Astfel, a fost selectat pentru control un microbuz condus de cetăţeanul bulgar M.M., în vârstă de 33 de ani. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, în bagajele cetăţeanului bulgar, disimulate în cutii de dulciuri, 830 pachete cu țigări.

La cercetări, acesta a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și urma să le transporte în Germania pentru a le comercializa.

Ţigările, în valoare de 15.770 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Agent șef adjunct de poliție Cocoru Alina

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER