13 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RECORD DE INFECTĂRI ÎN JUDEȚ: 107 CAZURI NOI, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. RATA DE INFECTARE A DEPĂȘIT 2 LA MIE

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 10.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 2.467;
  • cazuri vindecate și externate – 806;
  • în carantină la domiciliu –928de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 2 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv,400sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate11.798 de persoane, dintre care146în ultimele 24 de ore.

Menționăm că la data de 09.11.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 55 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 03.11.2020, fiind internată într-o unitate spitalicească din judeţul Iași, unde s-a produs şi decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 45.

La ora actuală, sunt 616 de cazuri active, dintre care 216 spitalizați și 400 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 09 noiembrie a.c.,125 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 18 polițiști locali au desfășurat54de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 09.11.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 32 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate87de apeluri “112” referitoare la COVID-19. Echipajeledesemnate din cadrulInspectoratuluipentruSituații de Urgență Giurgiu au efectuat1misiune de transport cătreunitățispitalicești.

Avândînvederefaptulcănumărulcazurilor de persoaneinfectate cu noul coronavirus (COVID-19) esteîncreștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuatacțiunile de prevenireșiinformare a cetățenilor, înlocurileaglomerate din municipiușiînlocalitățile:Darăști-Vlașca, Bucșani, Obedeni, Florești, Palanca, Stoenești, CărpenișușCăscioarele (Găiseni),  Naipu, Gorneni, LetcaNouă, Milcovățu, Ogrezeni, Schitu, Moșteni, Ulmi, Corbeanca, Suseni, Mihăileștișimun.Giurgiu.Mesajele au fosttransmiseprinintermediulsistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitatzonelecelemaiaglomerate din oraşşiuliţelecomunelor, astfelîncâtinformațiile preventive săajungă la un numărcâtmai mare de persoane, iarinteracțiunea cu acesteasă fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER