18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RECORD NEDORIT: GIURGIU – CAMPION LA ÎMBOLNĂVIRILE DE RUJEOLĂ, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

Mai exact, jumătate din cazurile noi de îmbolnăvire din ultima săptămână au fost înregistrate în județul Giurgiu. Informația este oficială și apare în cele mai recent comunicat de presă al Institutului Național de Sănătate Publică, citat de Agerpres:

”Un număr de 26 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în cinci judeţe şi în Bucureşti în perioada 22 – 26 octombrie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România raportate până la data de 26 octombrie este 15.434, dintre care 59 de decese.

În ultima săptămână, cele 26 cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Giurgiu – 13, Sălaj – 6, Bucureşti, Prahova, Teleorman câte două cazuri şi Bihor un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER