20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RECRUTĂRI ÎN ARMATĂ, DIRECT LA POARTA UNITĂȚILOR MILITARE

Armata României are nevoie de militari și organizează în acest an noi campanii de recrutare. Peste 5.000 de posturi sunt disponibile în toată țara, iar cerințele pentru candidați sunt cât se poate de simple. Printre ele, este faptul că un candidat trebuie să aibă minimum 10 clase de liceu, vârsta între 18 și 45 de ani, dar și o bună condiție fizică. Înscrierile se pot face până la 1 martie. Generalul Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, a venit cu mai multe informații în acest sens.

„Armata Română, ca orice altă armată din lume are nevoie în permanență să recruteze resursă umană nouă. Pentru acest an nu avem nevoie doar de soldați gradați, soldați profesioniști, avem sesiuni de recrutare și pentru învățământul militar, am mărit cifra de școlarizare și în învățământul militar cu peste 1.200 de locuri, deci vom avea și anul acesta pentru 2024-2025 locuri pentru ofițeri, pentru colegiile militare naționale, pentru maeștri militari și subofițeri. Doritorii au la dispoziție până pe 1 martie, cei care doresc să urmeze o carieră militară și să o înceapă ca soldat profesionist în Armata României se pot înscriere.

Generalul Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN: Ne dorim să ajungă această veste la câți mai mulți tineri

Noutatea este că o pot face direct la poarta unității la care doresc să se încadreze, dar pot să meargă și la centrele militare județene, de sector, zonale, la birourile de informare recurtare pentru obținerea de date suplimentare. Colegii mei îi așteaptă acolo. Noi am recrutat în fiecare an de când suntem ca Armată a României, în fiecare an există recruți noi, există personal care trece în rezervă.

Evident, contextul de securitate ne face să fim mai atenți la aceste intrări și ieșiri. Tocmai și acesta este rostul campaniilor de comunicare pe care le facem. Ne dorim să ajungă această veste la câți mai mulți tineri, astfel încât să avem posibilitatea să desfășurăm un proces de selecție și de recrutare care să ne asigure o resursă valoroasă și la acest nivel, la nivelul de intrare în ierarhia militară, cea a soldaților profesioniști, care sunt cei mai importanți, ei sunt practic corpul de militari cu ponderea cea mai mare”, a declarat generalul Spînu.

www.dcnews.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER