22 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RECTIFICAREA BUGETARĂ PENTRU MUNICIPIU – ”MAI RĂU CA PE VREMEA GUVERNULUI TEHNOCRAT”

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea a avut o rectificare negativă şi nu înţelege această diminuare de buget cât timp toate sursele oficiale de informare vorbesc de creştere economică şi dezvoltare la nivel naţional.

„Când s-au făcut bugetul consolidat al statului şi defalcările pentru bugetele UAT-urilor toată lumea a fost nemulţumită, dar la discuţiile pe care le-am avut şi la comisiile de la Parlament şi la Asociaţia municipiilor din România şi cu ministrul Finanţelor ni s-a spus: aveţi răbdare, veţi primi o parte la începutul anului şi la rectificare veţi primi exact cât aţi avut anul trecut şi mi-am făcut bugetul exact cât am avut anul trecut, adică aproape 50 de milioane de lei.

Am primit la începutul anului în jur de 37 de milioane de lei, urmând ca diferenţa să o primim la rectificare şi când am fost la rectificare am primit un mare zero barat. M-am obişnuit cu gândul, am refăcut bugetul, am mai tăiat din ce nu aveam şi acum, la jumătatea lunii septembrie, am primit rectificare negativă, adică de unde n-am primit ni s-a luat. Acum mă întreb: văd pe toate sursele oficiale creştere economică, dezvoltare, surse suplimentare, bani luaţi în plus, depăşirea bugetului la încasări, depăşirea, depăşirea, depăşirea şi la noi sunt diminuări”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune că bugetul municipiului a fost diminuat cu aproape o sută de mii de lei şi că, în opinia sa, astfel de diminuări nu au fost „nici pe vremea guvernului tehnocrat”.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER