18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

REDESCHIDEREA CIRCULAŢIEI FEROVIARE PE RUTA GIURGIU-GRĂDIŞTEA, PRIMUL PAS SPRE RELUAREA TRAFICULUI DINTRE GIURGIU ŞI BUCUREŞTI

Vineri dimineaţă, după patru ani în care a fost pustie (ca, de altfel, toate „suratele” sale de pe linia Bucureşti-Giurgiu), gara Grădiştea a „înviat”. Asta pentru că de acolo a pornit, în prima cursă reluată oficial, trenul care merge spre Giurgiu.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a unor parlamentari de Giurgiu – Alexandru Andrei, Elena Dinu şi Cristian Marciu – şi a reprezentanţilor conducerii CFR.

Ministrul Răzvan Cuc a precizat că s-a decis reluarea curselor pe traseul Giurgiu-Grădiştea ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea giurgiuvenilor ce locuiesc în comunele aflate pe acest traseu, redeschiderea curselor feroviare însemnând o creştere considerabilă a mobilităţii populaţiei, cei mai favorizaţi fiind navetiştii (medici, profesori, elevi, studenţi), dar şi oamenii din aceste comune, care acum pot ajunge mult mai rapid şi – foarte important –  mai ieftin la Giurgiu.

Traseul cuprinde 8 staţii şi este parcurs în o oră şi 20 de minute, având o lungime de 42 de kilometri. Preţul unui bilet până la Grădiştea este de 6,8 lei, iar al unui abonament, de 142,8 lei, în ambele cazuri, studenţii şi elevii beneficiind de reducere de 50%.

Ministrul Răzvan Cuc a declarat că redeschiderea traseului Giurgiu-Grădiştea este un prim pas către reluarea circulaţiei feroviare dintre Giurgiu şi Bucureşti, în condiţiile în care la începutul anului viitor urmează a se organiza licitaţia pentru refacerea podului de la Grădiştea, iar oficialii speră ca lucrările să se finalizeze în 2019.

Ministrul Cuc a mai precizat că, în paralel cu refacerea podului de la Grădiştea, se va lucra la modernizarea întregului traseu dintre Giurgiu şi Bucureşti Nord (inclusiv a gărilor), dar şi la achiziţionarea de material rulant performant, astfel încă trenurile să poată circula cu viteze de 160 km/h. Acum, trenurile care circulă între Giurgiu şi Grădiştea au o viteză de 120 km/h.

Aşadar, începând de vineri, 28 aprilie, între Giurgiu şi Grădiştea vor circula câte şase trenuri zilnic, 3 perechi. Primul pleacă din gara Giurgiu Oraş la ora 4.20, iar ultimul soseşte la ora 18.40.

Revenind la evenimentul de vineri, ar mai fi de spus că trenul a venit plin la Giurgiu, mulţi săteni din Comana urcând la bordul „Săgeţii” şi declarându-se încântaţi atât de reluarea circulaţiei, cât şi de condiţiile din trenurile de pe această rută.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER