27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RESPECT ȘI RECUNOȘTINȚĂ: NARCIS COMAN – CETĂȚEAN DE ONOARE AL JUDEȚULUI GIURGIU

Consilierii judeţeni giurgiuveni au votat joi, în cadrul unei şedinţe ordinare, acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului lui Narcis Coman, personalitate a fotbalului, pentru întreaga activitate sportivă şi pentru prestigiul adus judeţului Giurgiu la nivelul naţional.

„Începem şedinţa de CJ cu un proiect de hotărâre pe care sigur giurgiuvenii îl vor aplauda, indiferent unde sunt ei în acest moment, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Giurgiu domnului Narciz Răduţ Coman. Nu v-am putut replica aici o poartă şi un teren ca să vă simţiţi exact ca în tinereţe, dar probabil că în unanimitate giurgiuvenii ştiu despre dumneavoastră, vă apreciază şi acum ca şi în perioada de activitate sportivă”, a afirmat preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

În continuare, consilierul judeţean Dumitru Gavrilă, care a avut ocazia să joace fotbal pentru o perioadă alături de Narcis Coman la Giurgiu, a făcut o scurtă prezentate a personalităţii fotbalistului.

„Narcis Coman reprezintă pentru noi o mare personalitate a sportului românesc, a fotbalului românesc, iar pentru noi este o cinste că s-a născut în Giurgiu şi a plecat la foarte multe echipe importante din România de la Olimpia Giurgiu. Îl cunosc pe domnul Narcis Coman foarte bine, este, din punctul meu de vedere, cel mai mare sportiv şi cel mai mare fotbalist al Giurgiului, am avut şansa şi onoarea ca în perioada în care dânsul era spre apogeul carierei să fiu coleg de echipă cu dânsul. Pentru noi, pentru judeţul Giurgiu, Narcis Coman rămâne personalitatea numărul unu, un om modest, un om cu un caracter extraordinar, tineretul ar trebui să se îndrepte către ceea ce a făcut el în sport (…) Sportul înseamnă să fi întotdeauna învingător! Cine a făcut sport este şi va rămâne un învingător şi uitaţi-vă şi dumneavoastră la el, la 78 de ani tot un învingător este!”, a spus consilierul judeţean Dumitru Gavrilă.

Consilierii judeţeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind acordarea titlului.

„Ţin să mulţumesc foarte mult pentru acest titlu de cetăţean de onoare al judeţului Giurgiu. Sunt foarte emoţionat şi emoţionat mai mult am fost când am ascultat ultima dată imnul ţării în 1978, în Israel, acolo am auzit ultima dată, oficial, Imnul Naţional. Sunt onorat pentru acest titlu, ţin să mulţumesc din tot sufletul, doresc, dacă se poate, să ajutaţi foarte mult sportul giurgiuvean! E greu, într-adevăr că vin foarte greu jucătorii, copiii la antrenamente trebuie să le şi placă! Ar fi bine să le placă jumătate cât mi-a plăcut mie! Eu am minţit-o pe mama că sunt premiant şi eram repetent, fugeam de la şcoală şi mă duceam la fotbal, dar nu-mi pare rău pentru că jucând fotbal am văzut 83 de ţări şi am jucat în echipa naţională pe timpul lui Ceauşescu. Vă mulţumesc încă o dată şi sunt mai emoţionat decât atunci când am primit Ordinul Muncii clasa a treia”, a declarat, în plenul şedinţei, Narcis Coman.

În final, Narcis Coman a primit o plachetă şi diploma de cetăţean de onoare din partea preşedintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, care l-a felicitat în numele tuturor locuitorilor din judeţ şi i-a promis că va înfiinţa în acest an un liceu sportiv.

Narcis Coman, pe numele lui real Narciz Răduţ Coman, s-a născut la Giurgiu la data de 5 noiembrie 1946, a început să joace fotbal la vârsta de 13 ani, alături de antrenorul Marin Anastasovici, pe stadionul Olimpia Giurgiu.

A jucat şi la Dinamo, la Steaua, la Chindia Târgovişte, iar în anul 1967 a ajuns în echipa naţională a României. A evoluat 214 meciuri în prima ligă şi a avut 12 selecţii în echipa naţională. În 1978, a fost primul portar român care a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER