18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

RESPECTAREA DREPTURILOR ŞI COMBATEREA DISCRIMINĂRII PERSOANELOR SEROPOZITIVE  – OBIECTIVELE UNUI NOU PROIECT LANSAT LA GIURGIU

Asociaţia “Viaţă şi speranţă” a lansat joi un nou proiect ce îşi propune să vină în sprijinul persoanelor seropozitive.

Cu titulul „Empowerment și advocacy pentru respectarea drepturilor și combaterea discriminării persoanelor seropozitive”, proiectul își propune să contribuie în mod direct la apărarea și promovarea drepturilor beneficiarilor din județul Giurgiu, promovând toleranța, nediscriminarea și asigurând respectarea acestor drepturi.

Proiectul este derulat de Asociația Viață și Speranță în parteneriat cu Federația UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014- 2021.
Potrivit celor mai recente studii şi analize, discriminarea față de persoanele seropozitive este larg răspândită în societatea românească și afectează integrarea socio-profesională a acestora. Numai în anul 2020, beneficiarii asociației raportează că s-au confruntat cu situații majore de discriminare și încălcare a drepturilor, în special în ceea ce privește piața muncii, accesul la servicii medicale (mai ales servicii stomatologice) și discriminare în comunitate.

Prin instruirea persoanelor seropozitive cu privire la utilizarea conceptelor și instrumentelor de advocacy, mobilizarea acestora înspre a semnala încălcarea drepturilor și situațiile de discriminare și facilitarea dialogului între aceste persoane și autoritățile locale, proiectul își propune să promoveze toleranța și respectarea drepturilor persoanelor seropozitive.

Beneficiarii direcți ai proiectului, persoanele seropozitive din județul Giurgiu, vor participa la sesiunile de instruire prin care își vor dezvolta competențele de advocacy și vor fi implicate direct în identificarea, raportarea și adresarea situațiilor în care sunt discriminate sau le sunt încălcate drepturile.

Proiectul a fost lansat oficial joi, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Primăriei, AJOFM, DAS, DGASPC, Spitalului Judeţean, dar şi ai unor organiyaţii neguvernamentale din oraş.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER