16 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ROMÂNII SE PREGĂTESC DE SĂRBĂTORI: FAC PROVIZII DE …PETARDE!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 6.000 de articole pirotehnice pe care un cetățean român a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

În data de 01.11.2020, în jurul orei 18.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român în vârstă de 55 de ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 6.017 articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.500 de lei pentru care șoferul nu deținea autorizațiile necesare.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi,Substanţe Periculoase-I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu art. 271 din Legea 86/2006 cu modificările și completările ulterioare, ambele cu aplicarea art. 38, alin (2) Cod Penal. Menționăm că persoanei i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER