21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ROMSILVA SCOATE LA VÂNZARE APROAPE 25.000 DE BRAZI DE CRĂCIUN. CÂT COSTĂ UNUL?

Compania de stat Romsilva a anunțat joi, 23 noiembrie, că scoate pe piață aproape 25.000 de brazi şi molizi, de până la 3 metri, pentru sărbătorile de iarnă. Pomii de Crăciun se vor vinde la ocoalele silvice cu preţuri cuprinse între 15 şi 35 de lei, transmite News.ro.

„Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, a transmis Romsilva, într-un comunicat.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiţi spre vânzare în acest an sunt brazi, respectiv 18.898. Restul de 5.898 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri, potrivit Romsilva. Cei de peste 3 metri sunt consideraţi „comenzi speciale”, a menționat Romsilva. Preţurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva, precizează Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

www.libertatea.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER