18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„RUŞINE, AJOFM GIURGIU!” UN GIURGIUVEAN CERE INSTITUŢIEI RESTITUIREA UNEI SUME DE PESTE 10.000 DE LEI

Toaderu Dragomir este numele giurgiuveanului care ne-a trimis la redacţie „oful” său, legat – evident – de AJOFM.

Iată ce spune acest om:

„Intr-o situatie similara cu cei 15 politisti din cadrul Politiei Locale Giurgiu m-am aflat si eu.

Stimata AJOFM Giurgiu, agentie din cadrul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, (atentie justitie sociala) impreuna cu Primaria Municipiului Giurgiu, printr-o masura de executare silita ilegala  de poprire pe salariu, mi-a retinut suma de 10.181lei, suma in care au fost incluse dobanzile si penalitatile respective, conform Deciziei nr. 173/23.11.2017, decizie emisa de catre agentia mentionata.

Intrucat mie in calitate de debitor, Primaria Municipiului Giurgiu in calitate de tert poprit, imi datora la data respectiva si imi datoreaza si in prezent o suma mai mare decat suma pretinsa de catre AJOFM Giurgiu in calitate de creditor, in mod legal trebuia executat silit tertul poprit, adica Primaria Municipiului Giurgiu, conform art. nr. 236  si nr. 237 din Codul de procedura fiscala. De mentionat ca cele doua articole de lege cuprind, toate situatiile posibile de instituire a popririi pe salariu si nu mai lasa loc interpretarilor sau speculatiilor.

Mai mult decat atat, titlurile executorii respective (sunt doua) nu au fost incuviintate de cate o instanta judecatoresca (numita si instanta de executare) si astfel acele titluri executorii sunt nule de drept. Cu toate acestea, am fost executat silit prin masura de poprire pe salariu.

AJOFM Giurgiu este indreptatita sa recupereze indemnizatia de somaj de care am beneficiat, dar in mod legal. Acum solicit sa-mi inapoieze suma de 10.181 lei, cu dobanda si penalitati, asa cum calculeaza AJOFM  Giurgiu pentru altii, adica pentru mine si pentru cei 15 politisti, sa-mi platesca daunele morale cuvenite si sa isi recupereze suma pretinsa in mod legal, de la tertul poprit, adica de la Primaria Municipiului Giurgiu.

Iata cum cele doua institutii respectabile ale statului aplica legea si cum muncesc acestea pentru cetateni, pentru binele nostru, iar noi simplii cetateni, nu suntem capabili sa percepem binele facut. Oare cei care au semnat documentele de poprire pe salariu in conditiile mentionate trebuie sa mai ramana functionari publici?

V-am prezentat un caz real de aplicare  a justitiei sociale, de catre AJOFM Giurgiu.

 

Toaderu Dragomir”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER