18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘANTIERUL NAVAL GIURGIU LANSEAZĂ LA APĂ O NAVĂ CONSTRUITĂ ÎN 14 LUNI

Anunțul este făcut într-un comunicat de presă, care detaliază evenimentul ce va avea loc în Portul Giurgiu:

”În data de 26 martie 2019, AFDJ Galați, va organiza în portul Giurgiu, ceremonia de botez a navei de semnalizare  „CONCORDIA EU 2019”, rezultat al proiectului FAIRway Danube. finanțat din programul CEF.

Nava de semnalizare a fost construită de șantierul naval Shipyard ATG Giurgiu, în 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3.350.000 euro. Nava este dedicată activității de semnalizare a șenalului pe sectorul românesc de Dunăre.

La acest eveniment, vor participa reprezentanți din partea Ministerului Transporturilor, ai Comisiei Europene și ai Agenției INEA.

Obiectivul principal al Proiectului Fairway Danube, este să implementeze „Master Planul de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil al Dunării și a afluenților săi navigabili” aprobat de toate Ministerele relevante în decembrie 2014. Scopul Master Planului este de a atinge și de a asigura condiții bune de navigație pe tot parcursul anului, prin furnizarea unui nivel minim de servicii.

Acțiunile proiectului sunt realizate în scopul de a:

  • Elabora planurile naționale de acțiune coordonate pentru implementarea „Master Planului de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil „
  • Achiziționa echipamentele necesare pentru a desfășura activități pilot privind serviciile hidrologice în cele cinci țări (Bulgaria, Croația, Ungaria, România și Slovacia);
  • Permite identificarea unor abordări inovatoare pentru reabilitarea și modernizarea șenalului navigabil;
  • Pregăti documentația pentru implementarea viitoarelor măsuri selectate care sprijină în continuare punerea în aplicare a „Master Planului de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil”.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER