9 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

SĂPTĂMÂNA A ÎNCEPUT CU AGITAȚIE MARE LA STĂNEȘTI: POLIȚIA A DESCINS LA BISERICĂ ȘI PRIMĂRIE

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Giurgiu, la domiciliile unor persoane fizice și juridice, precum și la sediul unei instituții publice, în vederea documentării și probării activității infracționale.

În dosar se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public ar fi obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals material în înscrisuri oficiale.

În prezenta cauză penală se desfășoară cercetări cu privire la modalitatea presupus nelegală în legătură cu obținerea unor contracte de achiziții de către o instituție publică privind executarea unor lucrări și decontarea acestora către un operator economic, în baza unor documente nereale.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor fi citate 12 persoane, în vederea audierii, în calitate de martori.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie  – anunță, oficial, Poliția Giurgiu.

Potrivit unor surse neoficiale, însă, citate de Romania TV, perchezițiile ar fi legate de construirea unor troițe pe raza comunei, care ar fi costat 60.000 de lei și ar fi fost realizate cu angajați ai primăriei, însă banii ar fi ajuns la o firmă din comună.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER