27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SĂTUI DE AMENZILE PRIMITE ZILNIC, ȘOFERII MICROBUZELOR DE TRANSPORT DIN MUNICIPIU AU INTRAT ÎN GREVĂ!

Giurgiuvenii plecați cu treburi în oraș vineri dimineață au avut parte de o surpriză neplăcută: niciun microbuz al firmei de transport în comun din municipiu nu a ieșit pe traseu!

Motivul: șoferii firmei Liber Trans Com s-au săturat de amenzile primite zilnic de Poliție și au decis să intre în grevă pe termen nelimitat!

Contactat de colegii de la Giurgiu Tribune, directorul firmei de transport declara, în jurul prânzului:

”Azi s-a pus capac!

Șoferii noștri sunt disperați. Periodic sunt amendați și amenințați de echipele de poliție, care efectuează controale în oraș.

Azi, șoferii noștri au fost opriți chiar și de trei ori pe trasee, de 4-5 polițiști cu câte două mașini, și nu știm ce se dorește de la noi, atâta timp cât respectăm toate condițiile, șoferii poartă masca, iar locurile în microbuze sunt delimitate. Ni se cere să transportăm oamenii, un loc da, unul nu, în condițiile în care un microbuz are doar 20 de locuri, iar giurgiuvenii sunt nemulțumiți atunci când nu pot fi luați toți în mașină.

Nu înțelegem de ce această teroare asupra șoferilor noștri, și ei se tem de coronavirus, și ei au famillii. Am vorbit cu primarul Adrian Anghelescu. Era uimit, nu știa ce se întâmplă. Noi nu avem ce să-i reproșăm, dar relația polițist-șofer lasă de dorit.”

În fiecare zi pe traseele din municipiul Giurgiu circulă 13 microbuze sau chiar mai multe pentru că se rotesc în schimburi. Azi, însă nu mai circulă nimic din cauza grevei. Șoferii spun că nu se vor mai urca la volan până nu se soluționează doleanțele și până nu încetează teroarea la care sunt supuși.

La scurt timp după decizia șoferilor de la Liber Trans Com, a fost înștiiințată și Primăria municipiului, ai cărei reprezentanți au emis un comunicat de presă:

”Primăria municipiului Giurgiu a fost înștiințată printr-o adresă transmisă de operatorul public de transport în comun, SC Liber Trans Com SRL, cu privire la declanșarea grevei spontane, apărută din cauza controalelor inopinate efectuate de echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcției Poliției Locale și Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu.

Astfel, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții instituțiilor menționate mai sus, precum și cu operatorul de transport public în comun, situația a revenit la normal, angajații reluându-și activitatea. 

Mai mult decât atât, pentru binele comunității și pentru buna funcționare a transportului public în comun, luni 2 noiembrie 2020, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu organizează o ședință la care sunt invitați, operatorul de transport public în comun, Liber Trans, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și ai Direcției Poliției Locale pentru a stabili bazele unui parteneriat care să aibă în vedere efectuarea prevenției, iar ulterior, dacă regulile nu sunt respectate să se treacă la aplicarea contravențiilor.

Menționăm că, în ultimele 24 de ore nu au fost aprobate noi reguli în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, iar acțiunile derulate de către Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu și Direcția Poliției Locale sunt efectuate în temeiul Ordinului 1082/18 iunie 2020 privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor și a Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor Pandemiei COVID-19.

Primăria municipiului Giurgiu dorește ca atât pasagerii, cât și șoferii să beneficieze de o bună funcționare a transportului public în comun.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER