19 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SCĂPĂM DE CANICULĂ, VIN PLOI ŞI FURTUNI!

Ziua de duminică este ultima din lungul şir al zilelor caniculare la Giurgiu. Cel puţin asta susţin meteorologii, care au emis, deja, un cod galben de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată a vremii, în toată ţara.

Potrivit dcnews.ro, alerta meteo intră în vigoare astăzi de la ora 18:00 și este valabilă până marți, la ora 08:00.

”În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de diminica (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.” transmite ANM.

Meteorologii mai precizează că ”în după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.”

La Giurgiu, se preconizează că ploile vor începe în cursul după-amiezii de luni, zi, în care temperaturile rămân ridicate – maxime în jur de 33 de grade. Marţi, însă, este aşteptată şi la noi răcirea vremii: vor fi, în continuare, ploi, iar temperaturile nu mai depăşesc valoarea de 26 de grade. De miercuri, ploile se retrag din zona noastră, iar temperaturile încep din nou, să crească, treptat, însă nu mai depăşesc 31-32 de grade până la sfârşitul săptămânii.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER