27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SCHIMBARE RADICALĂ: ROMÂNII CARE MOR CU COVID VOR PUTEA FI ÎNMORMÂNTAȚI CREȘTINEȘTE

Victor Opaschi, șeful Secretariatul de Stat pentru Culte, a anunţat că înainte de Paşte se schimbă regulile de înmormântare pentru morţii de Covid-19.

Victor Opaschi, șeful Secretariatul de Stat pentru Culte, a precizat duminică faptul că se vor schimba regulile de înmormântare  în cazul morţilor de COVID-19.

Va fi permis preotul la spital, sicriul în capelă şi înhumare tradiţională

Mai precis, Victor Opaschi spune că regulile de la înmormântare în cazul morţilor de COVID-19 se vor schimba  înainte de Paşte. Familiile nu vor mai fi în situaţia disperată de până acum, pentru că aşa cum se ştie, nu li se permitea să-şi ia rămas bun de la cei dragi decedaţi de Covid.

Noul regulament prezentat de Secretariatul de Stat pentru Culte prevede faptul că pacientul bolnav de COVID-19 va avea dreptul să cheme preotul la spital.

Tot în regulament scrie că decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare. Se ştie că, până în prezent, mortul era băgat în saci de plastic, iar sicriul era sigilat.

Înmormântarea se va face creştineşte, aşa cum s-a pomenit la români

Acum, după noul regulament, mortul va putea fi dus la capelă, iar înmormântarea se va putea desfăşura respectând tradiţia şi cultul religios, potrivit modificărilor precizate de Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte.

Astfel, s-au găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății, mai spune Opsachi.

„Concret, pe această platformă, reprezentanții cultelor au susținut modificarea măsurilor privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19. Am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, deși decedatul a murit de COVID-19, sicriul se va putea depune în capelă” , a spus șeful Secretariatul de stat pentru culte.

Aşadar, în perioada internării în spital, pacientul cu coronavirus poate beneficia la cerere de asistenţă religioasă, adică poate veni preotul la spital pentru a fi împărtăşit creştineşte, a precizat Victor Opaschi, șef Secretariatul de stat pentru culte, duminică, la Antena 3.
www.evz.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER