29 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SCLAVIE MODERNĂ ÎNTR-UN SAT DIN GIURGIU: ȘASE OAMENI EXPLOATAȚI TIMP DE TREI ANI (VIDEO)

Cazul a fost făcut public marți de procurorii DIICOT, care dau detalii despre acțiunea derulată în cursul zilei de 6 februarie:

”La data de 06.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

În fapt, s-a reținut că începând cu anul 2021 și până la data de 06.02.2024 doi suspecți, membrii ai aceleași familii, au recrutat și adăpostit într-o anexă improvizată a  locuinței lor, 6 persoane vătămate pe care le-au  exploatat  prin supunerea la muncă  fizică și  ținerea în stare de sclavie  profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra  sau de a-și exprima voința  cauzată de afecțiunile fizice și psihice grave de care sufereau precum și de lipsa mijloacelor de subzistență.

Din materialul probator administrat a rezultat că suspecții au reținut documentele persoanelor vătămate pentru a le împiedica să plece și le-au obligat să presteze diferite activități în gospodărie fără a fi remunerate și fără a li se asigura hrana zilnică necesară , un adăpost corespunzător și condiții minime de igienă.  

Astăzi, în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința suspecților, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite  în condiții  precare de igienă și având  probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică.

De asemenea,  au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum și alte mijloace de probă.

Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor I.P.J. Giurgiu, precum și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

N.red: Deși comunicatul nu precizează localitatea în care s-au desfășurat perchezițiile, surse neoficiale susțin că este vorba despre Gostinari.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER