28 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘCOALA DE ȘOFERI POATE FI GRATUITĂ. PENTRU CINE ȘI ÎN CE CONDIȚII?

Ediția a noua a Programului „Permis pentru Viitor” oferă șansa de școală de șoferi gratuită pentru tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani.

Tinerii din medii defavorizate, cu vârste între 18 și 25 de ani, sunt beneficiarii acestui program.

Prin intermediul acestuia, ei pot solicita obținerea permisului pentru categoriile B, C, sau D, inclusiv pentru vehicule precum tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Toate costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente sunt suportate de Fundaţia Pentru Comunitate.

Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte. Persoanele interesate se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024. 

Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis .

Documentele nesare pentru înscrierea în cadrul programului:

  • scrisoare de motivare personală
  • anchetă socială
  • declarație de susținere și mentorat pe perioada instruiriiofertă de preț de la școala de șoferi
  • document despre nivelul studiilor absolvite.

Un alt aspect important este faptul că persoanele care au obţinut permisul de conducere într-o ediţie precedentă a programului ”Permis pentru viitor” şi doresc să depună solicitare de finanţare pentru o altă categorie de autovehicule o pot face. Aceștia trebuie să trimită doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preţ şi o scrisoare de motivaţie personală, conform informațiilor precizate pe site-ul organizației.

337 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru diferite categorii de permise de conducere, în decursul celor opt ani de existență a programului. De asemenea, alți 169 de tineri au finalizat cu succes aceste cursuri, iar alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

www.dcnews.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER