27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”SCUMP, DOM`NE, SCUMP!” UN CARTOF L-A COSTAT…100 DE LEI!

Este neplăcuta ”pățanie” a unui tânăr din Giurgiu, care a plătit peste 300 de lei, pentru…  trei cartofi! Despre ce este vorba, concret? Explică Poliția Giurgiu, la care a ajuns reclamația păgubitului:

” Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Giurgiu au identificat un tânăr de 18 ani din comuna Odobești județul Vrancea, bănuit de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că tânărul a publicat pe internet o ofertă pentru vânzarea unui telefon mobil.

Joi 15 martie a.c., a expediat printr-o firmă de curierat un colet în valoare de 310 lei, către o persoană din municipiul Giurgiu, dar în locul telefonului au fost găsiți trei cartofi.

Persoana păgubită, un tânăr de 18 ani din municipiul Giurgiu a sesizat polițiștii care în urma activităților specifice au reușit identificarea persoanei care a trimis coletul.

În cauză a fost întocmit un dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

RECOMANDĂRI

 

– Nu accepta imediat o propunere ce pare tentantă. Când crezi că ai identificat o oportunitate, documentează-te mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoștință de cauză.

 

– Nu semna niciun document sau înmâna bani până nu faci propriile verificări ale persoanei/firmei cu care vrei să colaborezi.

 

– Nu da niciodată bani sau date personale unei persoane pe care nu o cunoști sau în care nu ai încredere. Acest lucru include și transferul unor sume de bani în țară sau străinătate prin metode de plată pe care nu le cunoști/cu care nu ești familiarizat.

 

– Pe internet, accesează direct site-ul de care ești interesat. Evită să utilizezi link-urile trimise prin email.

 

– Întotdeauna caută consiliere independentă – de specialitate și legală – când este vorba de bani, timp sau angajamente.

 

– Dacă ai identificat un escroc sau ai devenit victima lui, sesizează imediat poliția.

 

– Ține minte: escrocii sunt vicleni și inteligenți. Știu cum să te manipuleze pentru a își atinge scopul.

 

– Fii suspicios și vigilent. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că te afli în vizorul unui escroc.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER