1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

SE APROPIE IARNA. MINISTRUL TRANSPORTURILOR PROMITE CĂ NU VOR FI PROBLEME CU DESZĂPEZIREA

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Timişoara că, în acest an, sunt acoperite 57 din cele 58 de zone din ţară cu contracte pentru deszăpezire, motiv pentru care „nu vom fi luaţi pe nepregătite de iarnă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Răzvan Cuc, s-a întâlnit, vineri, la Timişoara, cu directorii regionali ai direcţiilor de drumuri şi poduri şi cu şefii de secţii de drumuri naţionale, cu care a discutat în special despre deszăpezire.

Potrivit ministrului Transporturilor, 57 din cele 58 de zone din ţară sunt acoperite cu contracte multianuale pentru deszăpezire.

„În acest an, din punctul de vedere al contractelor pentru deszăpezire, avem acoperite 57 din cele 58 de zone cu contracte multianuale pe patru ani. Mai avem două loturi pe Bucureşti care urmează să fie soluţionate contestaţiile, dar şi în cazul în care nu se vor soluţiona în timp util, avem utilajele necesare să facem faţă. În acest an nu vom fi luaţi pe nepregătite de iarnă”, a afirmat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a precizat că de fiecare dată când vor fi condiţii meteo nefavorabile într-o regiune va trimite un secretar de stat care va coordona activităţile.

„Am făcut în aşa fel încât fiecare direcţie regională de drumuri şi poduri să devină o unitate operaţională, astfel încât să-şi poată lansa singură procedurile de achiziţie şi să nu mai aştepte după lungile avize de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Nu vor avea nicio scuză niciunul dacă apar probleme în procesul de deszăpezire. De asemenea, le-am spus că vom avea ca şi procedură, în momentul în care se va anunţa un cod portocaliu sau suntem informaţi că vor fi condiţii meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un secretar de stat în acea regiune care se va implica şi va coordona personal, împreună cu directorii şi factorii implicaţi, activităţile pentru a se finaliza aşa cum ne dorim cu toţii”, a spus Răzvan Cuc.

www.mediafax.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER