18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SE APROPIE STARTUL ÎNSCRIERILOR LA GRĂDINIŢĂ. CÂTE LOCURI SUNT DISPONIBILE LA GIURGIU?

La începutul acestei săptămâni, mai exact luni, 8 mai, a început procesul de reînscriere a copiilor în grădiniţe, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, care precizează că înscrierile la grădiniţă vor debuta pe 22 mai.

Potrivit metodologiei stabilite de Minister, ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1252/2012 şi în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.

La Giurgiu, situaţia pare bună şi pentru anul şcolar viitor, an pentru care sunt disponibile peste 5.500 de locuri în grădiniţe. Mai exact, este vorba despre 5.743 de locuri, din care 555 sunt oferite de grădiniţele cu program prelungit. De altfel, aceasta pare a fi singura problemă: numărul destul de mic al locurilor la grădinţele cu program prelungit, tot mai solicitate de părinţii din Giurgiu, însă oficialii Inspectoratului Şcolar dau asigurări că se vor găsi soluţii şi niciun copil nu va fi „lăsat pe dinafară”.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER